CITA NOCTURNA

La Nit dels Museus convoca 83 centres

Els equipaments culturals de la ciutat celebraran una jornada de portes obertes la nit del dissabte

nfarre29694935 barcelona 16 05 2015 nit dels museus la pedrera fo160518155801

nfarre29694935 barcelona 16 05 2015 nit dels museus la pedrera fo160518155801

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimecres és el Dia Internacional dels Museus, la jornada que, des de 1977, té com a objectiu conscienciar la ciutadania del paper d'aquests centres en el desenvolupament de la societat. I per a això, res millor que celebrar-lo amb una jornada de portes obertes a la que s'han sumat la major part dels centres de la ciutat i del país. Però al dia li segueix la nit. De manera que aquest dissabte hi haurà més entrades gratuïtes, a més de múltiples activitats, en la que serà la novena edició de la Nit dels Museus.

Vuitanta-tres centres culturals de Barcelona, L’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues, Sant Adrià i Santa Coloma permetran l'accés sense passar per taquilla des de les set de la tarda a la una de la matinada. Es podrà veure la seva oferta habitual; les col·leccions permanents i les temporals, però a més també hi haurà activitats, com concerts, 'performances', tallers o visites guiades i dramatitzades. L'objectiu és "acostar els museus a la ciutadania", segons Berta Sureda, l'encara comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. També, continua, "mostrar que els museus ja no són una experiència estètica plana sinó espais vius que ajuden a canviar la perspectiva de les coses".

FÀBRIQUES DE CREACIÓ

Notícies relacionades

Es tracta d'un repte difícil si es té en compte que el públic local és minoritari. Encara que no durant la Nit dels Museus, que sol omplir amb visitants de Barcelona o voltants, un públic que pot ser que trepitgi els museus que transita per primera vegada i que accedeixi a més d'un d'ells durant la festa. L'any passat van ser-ne 147.000, una xifra inferior a la del 2014 (160.000), però molt superior a la de la primera edició.

Entre les novetats d'aquest any hi ha la incorporació de nous centres: Fundació Mies van der Rohe, Fundació Ramon Pla Armengol, el Palau Güell i el Conducte d’Aigües de Badalona; i la reincorporació del Jardí Botànic, el Museu Etnològic i The Gaudí Exhibition Center-Museu Diocesà. Per primera vegada, les fàbriques de creació participaran a l'esdeveniment.