Falcones publicarà la continuació de 'L'església del mar'

'Els hereus de la terra' sortirà a la venda el 31 d'agost

Ildefonso Falcones, a Santa Maria del Mar.

Ildefonso Falcones, a Santa Maria del Mar. / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts

Deu anys després, Ildefonso Falcones publicarà el 31 d'agost la continuació de la seva primera novel·la, 'L'església del mar'. La seqüela, titulada 'Els hereus de la terra', es publicarà en català i en castellà pels segells del grup Penguin Random House, que han publicat fins ara les novel·les de l'advocat barceloní, Rosa dels Vents i Grijalbo.

Si temàticament 'L'església del mar' es va situar a l'estela d''Els pilars de la Terra', de Ken Follett, el títol del nou llibre de Falcones també recorda el de l'autor britànic, així com un altre gran èxit de novel·la històrica situada a la Barcelona medieval, 'Et donaré la terra', de Chufo Lloréns.

Aquesta és la sinopsi del llibre facilitada per l'editorial: "Els hereus de la terra' ens situa de nou a la Barcelona del segle XIV, tres anys després del final de 'L'església del mar'. Hugo Llor, un orfe de 12 anys, treballa a les drassanes gràcies a la generositat d'Arnau Estanyol, que té el noi sota la seva protecció. Però els seus somnis de convertir-se en constructor de vaixells toparan contra una realitat dura i despietada quan la família Puig, enemiga acèrrima del seu mentor, aprofiti la seva posició davant el nou rei per executar la seva anhelada venjança. A partir d'aleshores, la vida d'Hugo oscil·la entre la lleialtat a la família Estanyol i la necessitat de sobreviure en una ciutat injusta amb els pobres. Obligat a abandonar el barri de la Ribera, busca feina juntament amb Mahir, un jueu que li ensenya els secrets del món del vi. Amb ell, entre vinyes, cisternes i alambins, el noi descobreix la passió per la terra".

"Si resulta impossible tornar a acariciar la mà o la cara d'aquella persona estimada que ens ha deixat, no ho ha sigut tornar a 'L'església del mar'. Els seus protagonistes i la seva gent continuen amb la història d'una Barcelona que, si en la primera novel·la es desenvolupava al barri de la Ribera, ara ho fa en ple Raval, amb les Drassanes Reials i l'Hospital de la Santa Creu com a magnífic teló de fons", afirma Ildefonso Falcones en la nota difosa per l'editorial.  

Notícies relacionades

Després de 'L'església del mar', de l'any 2006, Falcones va publicar el 2009 'La mà de Fàtima', sobre les revoltes morisques al regne de Granada, i 'La reina descalça' (2013).

Al llarg de l'últim any, Ildefonso Falcones s'ha enfrontat a una acusació de delicte fiscal per part de la fiscalia de Barcelona,  que va ser arxivada per la jutge.