GUARDONS

L'Acadèmia del cine francès premia la diversitat cultural

'Fatima', delicat retrat de Philippe Faucon sobre una immigrant algeriana, aconsegueix el César a la millor pel·lícula

El film de la francoturca Deniz Gamze Ergüven 'Mustang', que representa a França en els Oscars, s'emporta quatre premis

rtapounet32951672 french director philippe faucon  l  receives the b160227123048

rtapounet32951672 french director philippe faucon l receives the b160227123048 / PATRICK KOVARIK

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

'Fatima', un emotiu retrat d'una immigrant algeriana que lluita per titar endavant les seves dues filles firmat pel realitzador Philippe Faucon, va ser premiada divendres a la nit per l'Acadèmia del cine francès amb el César a la millor pel·lícula. La cinta es va emportar dos guardons més, el de millor actriu revelació per a Zita Hanrot i el de millor guió adaptat.

Una altra de les triomfadores de la 41 edició dels premis César, amb quatre estatuetes (en les categories de primer film, guió original, muntatge i música) va ser 'Mustang', de la directora francoturca Deniz Gamze Ergüven. Aquesta història de cinc germanes adolescents sotmeses a un matrimoni forçat en un poble de Turquia representa França en els Oscars aquest diumenge i aspira al premi a la millor pel·lícula en llengua no anglesa. També va obtenir quatre guardons, entre ells el de millor actriu per a Catherine Frot, 'Marguerite', de Xavier Giannoli.

Vincent Lindon va aconseguir per primera vegada en la seva carrera el César al millor actor pel seu paper a 'La ley del mercado', de Stéphane Brizé, una dura fotografia de la humiliació d'un parat amb què ja havia aconseguit el premi d'interpretació en l'última edició del Festival de Cannes.

'BIRDMAN', MILLOR FILM ESTRANGER

Notícies relacionades

La comèdia negra d'aires fantàstics 'Birdman', del mexicà Alejandro González Iñárritu, triomfadora als Oscars de l'any passat, es va emportar el César a la millor pel·lícula estrangera (es va estrenar a França el 2015), mentre que la Palma d'Or de l'últim Festival de Cannes, 'Dheepan' de Jacques Audiard, se'n va anar amb les mans buides, malgrat haver sumat 11 nominacions. "El cine francès, en tota la seva diversitat, mira el món amb els ulls oberts", va comentar la flamant ministra de Cultura, Audrey Azoulay.

Excepte les mostres de suport a l'actriu Loubna Abidar, perseguida al Marroc pel seu paper de prostituta a 'Much loved', no es van sentir al teatre Châtelet de París discursos reivindicatius durant una cronometrada cerimònia en què, per segona vegada, l'actor nord-americà Michael Douglas, de 71 anys, va ser premiat amb el César d'honor a tota la seva carrera.