CITA AMB LA VINYETA

Frank Miller, convidat d'honor del Saló del Còmic

El veterà i reconegut dibuixant, autor de 'Batman. El regreso del Caballero Oscuro', visitarà la fira barcelonina de la historieta

jgarcia9493281 madrid 02 12 2008 el cineasta frank miller durante160225135221

jgarcia9493281 madrid 02 12 2008 el cineasta frank miller durante160225135221 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

Frank Miller, un dels autors més reconeguts i veterans del món de la historieta, serà el convidat d'honor en el pròxim Saló del Còmic de Barcelona, que se celebrarà del 5 al 8 de maig, i la seva visita serà la primera que fa a una convenció espanyola en la seva llarga trajectòria, que inclou sis premis Eisner i dos premis Harvey. 

Frank Miller (Olney, Maryland, Estats Units) és autor de 'Batman. El regreso del Caballero Oscuro' (que EL PERIÓDICO ofereix en promoció amb el diari en dos volums, dins d'una col·lecció de 10 llibres de superherois), un títol que aquest 2016 commemora el 30è aniversari i del qual ECC Ediciones, que ha col·laborat amb el saló per portar l'autor, està a punt de llançar la seqüela, 'Caballero Oscuro III: La raza superior', vuit entregues en col·laboració amb Brian Azzarello, Andy Kubert i Klaus Janson.  

HISTÒRIC DE DC COMICS

Miller va començar la seva carrera professional a finals dels anys 70, firmant les seves primeres col·laboracions amb editorials com Gold Key, Marvel i DC Comics. Després de passar per capçaleres com 'Spectacular Spider-Man' o 'Daredevil' es va convertir en un dels autors més destacats en la història de DC Comics gràcies a una sèrie de projectes avui reconeguts com a clàssics. Amb 'Ronin' (1983-1984) va sintetitzar la influència de la 'bande dessinée' europea i del còmic oriental, inspirant-se en dos referents del manga com Kazuo Koike i Gôseki Kojima. 

Els seus projectes relacionats amb l'Home Ratpenat van marcar un abans i un després: pel to i els recursos narratius utilitzats, per impulsar l'ús de nous formats i tècniques d'impressió, i per imaginar el passat i el futur del personatge acompanyat d'autors de la talla de David Mazzucchelli, Jim Lee, Klaus Janson i Lynn Varley. Entre els seus títols més memorables, 'Batman: El regreso del Caballero Oscuro' (1986), 'Batman Año uno' (1987), 'Batman: El contraataque del Caballero Oscuro' (2001-2002) i 'Batman: All-Star' (2005-2008).

'SIN CITY' I '300'

En la seva bibliografia també destaquen obres com 'Daredevil: Born Again', 'Elektra: Asesina' i 'Elektra lives again'. Però durant la dècada dels 90 es va centrar en el desenvolupament de projectes personals, i es va convertir en un referent del còmic independent americà gràcies a títols com 'Hard boiled', la saga de Martha Washington, 'Sin City' i '300'. 

Notícies relacionades

El talent de Miller ha traspassat les fronteres del còmic, ja que va codirigir l'adaptació cinematogràfica de 'Sin City' i la seva seqüela, 'Sin City 2: Una dama por la que matar', va exercir de productor executiu en el llargmetratge '300' i va dirigir en solitari la translació a la gran pantalla de 'The Spirit', de Will Eisner.

El Saló del Còmic ja ha avançat alguns dels seus plats forts, entre ells la gran exposició 'Vinyetes sobre rodes', una altra d'homenatge als 80 anys de Francisco Ibáñez, una altra sobre les superheroïnes del còmic i una altra que recordarà el desaparegut dibuixant Luis Bermejo