02 d’abr 2020

Anar al contingut

CITA AMB LA HISTORIETA

Les superheroïnes porten els seus poders al Saló del Còmic

Una exposició recorrerà el paper de dones com Batgirl, Catwoman i Supergirl i de dibuixants com Natacha Bustos i Fiona Staples

Les superheroïnes porten els seus poders al Saló del Còmic

Amb el títol de 'Elles tenen superpoders', una exposició al pròxim Saló del Còmic de Barcelona (del 5 al 8 de maig) recorrerà el paper de les superheroïnes en la història de la vinyeta, on dones amb poders extraordinaris, com Batgirl, Catwoman, Hulka o Supergirl, han trobat el seu espai protagonitzant les seves pròpies sèries.

La mostra del Saló del Còmic es remuntarà a la primera protagonista dels còmics de superherois, Fantomah, creada el 1940 per Fletcher Hank. Pocs mesos després, William Moulton Martson i Harry G. Peter donarien vida a Wonder Woman, que s'ha convertit en la superheroïna més longeva. A partir de llavors, els personatges femenins han trobat el seu propi espai, bé sigui com a membres de grups amb superpoders (Canario Negro, Dona Invisible, Viuda Negra, Power Girl Tempesta), o bé com a protagonistes dels seus propis títols (Batgirl, Elektra, Catwoman, Hulka, Ms. Marvel, Orquídea Negra Supergirl). 

AUTORES COM NATACHA BUSTOS 

Per un altre costat, també les dones autores han anat trobant el seu lloc en la indústria del còmic. A pioneres com Ramona Fradon Marie Severin es van unir des dels anys 70 i fins avui dia dibuixants com Amanda Conner, Rachel Dodson, Jan Duursema, Fiona Staples o Gail Simone. En aquests últims anys, autores espanyoles com Natacha Bustos, Carmen Carnero o Emma Ríos s'han unit a aquesta llista. També les guionistes han evidenciat el seu talent, amb noms com Jo Duffy, Barbara Kesel, Ann Nocenti, Rachel Pollack o Louise Simonson.
 
L'exposició 'Elles tenen superpoders' comptarà amb les més destacades superheroïnes de tots els temps. Descobrirem la personalitat i els poders, entre altres, de Batgirl, Catwoman, Elektra, Hulka, la Dona Invisible, Ms. Marvel, Power Girl, Supergirl, Tempesta o Wonder Woman. A més dels personatges de DC Comics o Marvel Comics, la mostra inclourà material de superheroïnes com Faith o personatges creats per autors espanyols com Estigma Aquaviva.

DIBUIXANTS ESPANYOLS 

Entre els autors presents en l'exposició es compten noms de dibuixants nord-americans com John Buscema, John Byrne, Amanda Conner, George Pérez, Frank Miller o Bill Sienkiewicz. També hi haurà originals de dibuixants espanyols com Daniel Acuña, Ramón Bachs, Natacha Bustos, Fernando Dagnino, Rafa Fonteriz, Andrés Guinaldo, David López, Álvaro Martínez, Francis Portela, Javier Rodríguez, Jesús Saiz, Daniel Sampere o Juan Santacruz.