Un capítol de la nova novel·la de Vargas Llosa es filtra en un blog peruà

'Cinco esquinas' té prevista la seva aparició a les llibreries el 3 de març

El capítol recrea una tòrrida i detallada escena lèsbica

 

  / EFE / SERGIO BARRENECHEA

2
Es llegeix en minuts

És una de les novel·les més esperades de la temporada, tant a Espanya com a Llatinoamèrica o als Estats Units, on es llançarà simultàniament el pròxim 3 de març. 'Cinco esquinas' de Mario Vargas Llosa arribarà a les llibreries envoltada d'un plus d'expectació extraliterari provocat pel seu gens ocult idil·li amb Isabel PreyslerIsabel Preysler. No obstant, un error informàtic ha propiciat que en aquesta ocasió un llarg fragment de la novel·la del premi Nobel fos visible dimecres al blog de Penguin Random House Megustaleer, on de forma automàtica es pot accedir habitualment a prepublicacions o publicacions dels diferents llibres del grup. Això no hauria d'haver passat amb 'Cinco esquinas', massa esperat per filtrar-se abans de temps i amb una prepublicació pactada per endavant per a aquest cap de setmana amb un diari espanyol, però així va ser. Durant uns minuts es va poder accedir al primer capítol. Després l'editorial va esmenar l'error i va desactivar el vincle,  però el temps va ser suficient perquè un astut blog peruà, Lee Per Gust, pogués penjar-lo al seu lloc, des d'on es pot llegir.

'Cinco esquinas' comença amb la frase “¿S'havia despertat o seguia somiant?”. Qui dubta és una dona, Chabela, que es desperta en un llit al costat d'una amiga després d'haver-se quedat a dormir a casa d'aquesta obligada pel toc de queda que els anys 90, quan es desenvolupa l'acció, impedia sortir de nit a Lima. El que ve després és una tòrrida i detallada escena lèsbica. “Quin cos més bonic, que ben conservada que està malgrat les seves dues filles, són les seves anades al gimnàs tres vegades per setmana”, diu per a si Chabela davant la seva amante Marisa. De fet, no és la primera vegada que l'autor fa una incursió en el gènere eròtic ja que el 1988 va guanyar el Premi Sonrisa Vertical amb la novel·la ‘Elogio de la madrastra’. 

LA LIMA DE FUJIMORI 

Notícies relacionades

La novel·la es planteja com una història coral, un retrat de la ciutat de Lima atenallada per la por al terrorisme de Sendero Luminoso i la corrupció posterior del govern de Fujimori. Mostra les aventures del director d'un setmanari sensacionalista que intenta destruir la reputació d'un enginyer amb unes fotos en què aquest apareix en una situació compromesa. Vargas Llosa segueix, per tant, desenvolupant aquí en clau de ficció un tema que el preocupa en els últims anys i que va propiciar el seu assaig 'La sociedad del espectáculo'. El títol fa referència a un enclavament de la ciutat abans molt distingit on se situaven les ambaixades i avui molt empobrit i decadent. 

El llançament de la novel·la coincidirà al Perú amb els actes d'homenatge al premi Nobel en ocasió del seu 80 aniversari durant la Biennal que porta el seu nom i en el qual a més de realitzar-se diferents activitats i trobades culturals es farà públic el Premi Biennal de Novel·la Vargas Llosa, un guardó que intenta competir en dotació i prestigi amb el més consolidat Premi FIL de Guadalajara.