Estrelles en escena

Grans figures del pop, el rock i la cançó tornaran a col·locar Barcelona al mapa de les gires internacionals

 

  / AP / VIRGINIA SHERWOOD

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

L'agenda del 2016 esbossa una poderosa activitat en la primera divisió escènica. A l'espera d'un possible tram europeu del ‘The river tour’, de Bruce Springsteen, i descartades figures que, tot apunta, passaran de llarg (Rihanna, Janet Jackson, David Gilmour, Neil Young, Black Sabbath), aquesta és, per ara, la previsió per a l'any que comença. Si, el 2015, Barcelona va ser parada única a Espanya d'U2, Madonna, Katy Perry i Björk, el 2016 serà el cas de Coldplay, Adele i Queen + Adam Lambert (no així el de Muse, que actuarà només a Madrid).

LES VEDETS Coldplay i Adele per partida doble

L'únic artista que ha confirmat el seu pas per l'Estadi Olímpic és Coldplay (foto de dalt), set anys després d'omplir-lo per primera vegada. Exhibició de poder: els britànics actuaran dues nits, 26 i 27 de maig (les entrades de la primera ja estan esgotades), per presentar un disc de discreta acollida crítica, ‘A head full of dreams’. Al Palau Sant Jordi hi haurà molta més activitat, que és on despunta el debut al nostre país d'Adele, també amb dos xous, 24 i 25 de maig, i el subtil cançoner de ‘25’. Els tiquets van volar.

Al Sant Jordi tornaran dues figures del pop italià, Eros Ramazzotti (14 de febrer) i Laura Pausini (8 d'octubre), i dos fenòmens juvenils, 5 Seconds of Summer, que el 2014 van venir com a teloners de One Direction (10 de juny), i Justin Bieber (22 de novembre). Al Sant Jordi Club, Simple Plan (27 de febrer) i una veu femenina en alça, Ellen Goulding (5 de febrer), a les quals se'n sumaran altres: Melody Gardot (Auditori, 21 de març), Anastacia (8 d'abril, Auditori) i les mexicanes Julieta Venegas (10 d'abril, Liceu, Suite Festival) i Lila Downs (21 de maig, Barts, Mil·lenni).

ELS CLÀSSICS Queen rediviu, The Cure i Iron Maiden

Veure Queen amb Adam Lambert, veu sorgida d'‘American idol’, difícilment podrà equivaler a haver vist Queen en la seva forma original, però és el que hi ha, i el seu repertori de llegenda, gestionat per Brian May i Roger Taylor, tornarà al Sant Jordi el 22 de maig. Com ho faran artistes de contrastat perfil com són Bryan Adams, en el seu ‘Get up tour’ (30 de gener) i The Cure (foto de dalt), amb un repertori antològic (26 de novembre).

En altres escenaris hi haurà espai per a veterans de pelatge molt variat: del rocker francès Johnny Hallyday (8 de març, Liceu, Suite Festival) a l'exlíder de Supertramp, Roger Hodgson (27 de febrer, Palau), aquest últim al Festival Mil·lenni, que acollirà també l'exrei del 'guateque' Adamo (3 de març) i el divo malià Salif Keita (21 de març). L'icònic trobador cubà Silvio Rodríguez s'atrevirà amb el Palau Sant Jordi el 17 d'abril. I en matèria metàl·lica, poderós cartell del Rock Fest BCN, a Can Zam (del 15 al 17 de juliol), amb Iron Maiden i Whitesnake.

ALA ALTERNATIVA Eagles of Death Metal i posada de llarg de Florence + The Machine

En el camp més apartat del ‘mainstream’ crida l'atenció el retorn de Florence + The Machine assaltant el Palau Sant Jordi (16 d'abril). El veterà Noel Gallagher, exlíder d'Oasis, es conformarà amb el Sant Jordi Club (9 d'abril). Dues veus carismàtiques del rock americà dels 90 ens visitaran: Chris Cornell (Soundgarden), el 21 d'abril al Liceu (Suite Festival), i Greg Dulli (The Afghan Whigs), el 24 de febrer a Barts, dins d'un Guitar BCN que acollirà Tindersticks (14 d'abril, Auditori).  

A Apolo actuaran Eagles of Death Metal (foto de dalt), recuperant el concert que van cancel·lar quan es van veure embolicats en l'atemptat de Le Bataclan (3 de març) i Tricky (11), i al teatre del mateix nom, el pràcticament ressuscitat Wilko Johnson (27 de gener). Al Joventut, de l’Hospitalet, una atracció de Barnasants, Dominique A (28 de febrer). El Sónar és, per ara, el festival que ha avançat més noms: New Order, John Grant, Fatboy Slim i Antony, mutat en Anohni.

ESCENA ESPANYOLA De Nacho Vegas a Sopa de Cabra

Notícies relacionades

En l'escena espanyola, retorns al Sant Jordi de Malú (20 de maig), Alejandro Sanz (8 de juliol)  i Estopa (15 d'octubre), i al Club, Vanessa Martín (19 de març) i Amaral (11 de juny). Pel Palau passaran Nacho Vegas (21 de gener), Los Secretos en format simfònic (26) i Aute (obrint el Guitar BCN 18 de febrer) i, per Apolo (Quique González, 15 d'abril). I una cita amb ressonàncies històriques: Manolo García i Quimi Portet, ressuscitant Los Rápidos i Los Burros el 26 de febrer a Razzmatazz.

Sopa de Cabra (foto de dalt) obrirà el Suite Festival el 17 de gener al Liceu per presentar el seu recent ‘Cercles’, el seu primer disc en 14 anys. Una de les cites destacades de la música en català, que reserva presentacions com les d'Adrià Puntí (11 i 15 de març, sala 2 de l'Auditori), Roger Mas (20 d'abril, Auditori) i Quimi Portet (12 de maig, Barts).

Temes:

Música