ESTRENA AL TÍVOLI

Barcelona torna a cantar 'Mamma Mia!'

Nina torna al capdavant del musical d'Abba 11 anys després de la seva estrena a Espanya

’Mamma Mia!’ torna al Tívoli a partir del 26 de novembre. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Onze anys després del seu debut a Espanya, el Tívoli acull la gran estrena (reestrena, en realitat) de 'Mamma Mia!', l’exitós musical basat en les cançons d’Abba. El 18 de novembre es van iniciar les funcions prèvies amb públic i des del primer moment la màgia va tornar a encomanar una audiència que va acabar dreta entregada als èxits setanters del grup suec i a la història d’aire còmic i dramàtic que s’hi inspira. 

«Estava refredada, però res podia impedir-me estar a la primera representació amb públic que vam fer per afinar-ho tot de cara a l’estrena», explica la Nina, la cantant que més vegades ha interpretat el paper de Donna Sheridan, que Meryl Streep va portar al cine. Qualsevol estaria cansada. Ella no. «És tan forta la connexió amb el públic, l’energia que t’arriba i t’encomana... No hi ha res igual. Mamma Mia! és l’experiència artística més important de la meva vida», diu. Aquesta serà la seva vuitena temporada liderant aquest musical amb una trentena d'artistes. El va interpretar del 2004 al 2011. L’última vegada que va estar a Barcelona va recalar al BTM.

Un regal 

 La Nina considera «un regal» seguir encarnant Donna amb un equip gairebé renovat del tot. Donna és una mare soltera amb un passat hippy que ha criat la seva filla Sophie (Clara Altarriba) en una illa grega. La història comença quan, a pocs dies del casament de Sophie, Donna es topa amb tres exnòvios amb qui va perdre tot contacte fa diversos lustres. Sophie els ha invitat en secret per descobrir quin d’ells és el seu pare. Per sort, Donna compta amb les seves millors amigues, Tanya (Olga Dueso) i Rosie (Eva Diago). 

«Ara faig una Donna més tran-quil·la, menys crispada que fa 11 anys», reconeix la Nina, molt satisfeta amb la feina del director, Paul Garrington, admirador declarat de la cantant catalana, sempre pendent dels detalls. «Sap portar-te al seu terreny, et va fent provar diferents coses fins que obté el que busca», resumeix la Nina, que ja va preparar el retrobament amb el personatge viatjant a Londres per tornar a connectar amb 'Mamma Mia!' i conèixer Dianne Pilkington, l’actriu que allà interpreta el seu mateix rol. 

Més ganes que ningú 

Notícies relacionades

Amb els 49 acabats de fer, la seva vitalitat i ganes de descobrir nous matisos en el personatge en els assajos ha sorprès a tothom. «La Nina ha sigut una inspiració per a tot l’equip. Sempre venia amb més ganes que ningú. No donava res per assumit i ho preguntava tot. Podria haver repetit coses, però no és el seu estil», destaquen les seves companyes Olga Dueso i Eva Diago. I ho certifica Daniel Anglès, director musical responsable d’una orquestra amb bateria, percussió, dos teclistes, dos guitarristes i un baixista. Anglès, que ja va dirigir 'Mamma Mia!' el 2007, coneix la Nina des de fa anys, perquè va ser alumne seu. La primera vegada que van treballar junts va ser en el musical Un cop més, una mica de música , al Romea. També van coincidir en l’aventura televisiva d’ Operación Triunfo . 

 Aquest és el segon musical que la productora Stage Entertainment ('Los Miserables', 'La Bella y la Bestia', 'Jekyll y Hyde') estrena al Tívoli després de triomfar la temporada passada amb 'Sister Act'. Dels 17 musicals que l’empresa ha estrenat a Espanya, 10 han passat per Barcelona. La seva pròxima aventura serà 'El hombre de la Mancha', que dirigirà Mario Gas. L’estrena està prevista al Liceu l’estiu del 2016.