Ricardo Piglia i Ida Vitale aspiren a guanyar el Cervantes

Després que l'any passat se l'endugués l'espanyol Juan Goytisolo, és probable que aquest any el guardó recaigui en un autor llatinoamericà

1
Es llegeix en minuts

Si no es trenca aquella llei no escrita per la qual el premi Cervantes, que es donarà a conèixer el dijous 12 de novembre, es concedeix alternativament a un autor espanyol i a un de llatinoamericà, aquest any el guardó, dotat amb 125.000 euros i el més prestigiós en l'àmbit castellà, anirà a parar a un escriptor hispanoamericà, ja que l'any passat el va guanyar Juan Goytisolo.

Notícies relacionades

Aquest any són diversos els noms ben situats per obtenir-lo. Seria el cas del respectat novel·lista argentí Ricardo Piglia, que està afectat d'una esclerosi  lateral amiotròfica (ELA) en un estat avançat que ja no li permet viatjar i que acaba de publicar el primer volum de les seves memòries. El premi, en aquest cas, podria tenir un caràcter de reconeixement final. Però també sonen noms com ara el de la poeta uruguaiana Ida Vitale, que als seus molt ben portats 91 anys es diria que ja no pot esperar gaire per obtenir-lo; el del popular novel·lista nicaragüenc Sergio Ramírez, que també va ser vicepresident del seu país sota el mandat de Daniel Ortega; el de l'important poeta peruà Carlos Germán Belli i el de l'oceànic novel·lista mexicà Fernando del Paso.

El jurat està compost per 11 membres, entre els quals figuren els guanyadors de les dues últimes edicions, l'espanyol Juan Goytisolo i la mexicana Elena Poniatowska, a més de Juan Guillermo Gelpí Pérez, Verónica Ormachea, Beatriz Hernanz i Enrique Krauze, entre altres.