BALANÇ DE TRES LUSTRES D'UN ESPAI MUSICAL DE REFERÈNCIA
15 anys de Razzmatazz
Les populars sales d'Almogàvers celebren aniversari rodó amb actuacions especials des d'avui fins al 19 de desembre

Daniel Faidella, fotografiat aquesta setmana a Razzmatazz. /
Razzmatazz, el popular complex de cinc sales del carrer d'Almogàvers, compleix aquests dies 15 anys com a sala de concerts i club, o clubs, amb programació pròpia. Una xifra tan rodona sembla una bona oportunitat per fer còmput del que s'ha après i emprendre tàctiques per abordar el futur. «Per descomptat que sí», diu Daniel Faidella, propietari de Razzmatazz des del 2009. «Venim d'una època complicada per a la cultura en general. La nostra idea és seguir en la mateixa línia, amb ganes i esperança. Però també adaptant-nos als nous hàbits del clubbing: últimament intentem fer coses els diumenges».
El canvi ha sigut una constant. A mitjans de la dècada passada, Razzmatazz es va atrevir a programar directes en horari de club; un moviment agosarat i en un principi bastant incomprès. (Recordem aquell concert d'Art Brut de l'any 2005 amb alguns membres del públic insultant el cantant per fer-lo fora de l'escenari). «Al principi no s'entenia en absolut», diu Faidella. «Tu venies a ballar amb DJ Amable i et ficaven un grup. Després es va normalitzar i altres clubs van començar a fer-ho. Si ho encertes, és collonut. Si no, és arriscat».Actualment, el públic dels clubs de Razzmatazz es compon, sobretot, de gent que ronda la vintena («és lògic; quan compleixes 30 esperes una altra classe de comoditat»), en gran part estrangera: «Hi ha una circulació important de gent de fora. De vacances o Erasmus. Hi ha bona programació i la gent ve a veure-la. Hi deu haver qui ve perquè la sala és molt gran, o per les noies, però molts vénen per la programació».
Notícies relacionadesDèiem que un 15è aniversari mou a la reflexió. Però també, és clar, a la celebració. I per això, des d'avui fins al 19 de desembre, Razzmatazz acull una programació especial de concerts en què apareixen des de Belle and Sebastian (11 de novembre; «el que més il·lusió em fa», diu Faidella) fins als emergents Purity Ring (13 de novembre; en el seu primer concert com a caps de cartell a Barcelona), passant per The Cat Empire (26 d'octubre), Editors (16 de novembre) o Peter Hook (24 d'octubre), antic baixista de Joy Division, que tocarà cançons d'aquella llegenda quan es compleixen 35 anys del suïcidi d'Ian Curtis. «Tinc curiositat per aquest últim concert», diu el cap de tot això. «A veure què passa».
Alguns noms del cartell són apostes fortes de l'equip de la sala, com The Bohicas (24 d'octubre), Flight Facilities (20 de novembre), Craft Spells (3 de desembre) i Vintage Trouble (10 de desembre). També es tenen en compte les peticions del públic de la sala: «N'està cada vegada més assabentat», comenta Faidella. «Poden felicitar Amable per punxar un tema que només ell es pensava que coneixia».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Sessió de control Illa esquiva l’«ordinalitat» però garanteix que complirà «tot el pactat» amb ERC sobre el finançament català
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics