festival de noves tendències a terrassa

Jan Lauwers obrirà el TNT

L'aplaudit artista belga estrenarà 'The blind poet' l'1 d'octubre

’Pla fix’, nou espectacle de Latung La La, de l’imaginatiu David Ymbernon, és una de les apostes del festival TNT.

’Pla fix’, nou espectacle de Latung La La, de l’imaginatiu David Ymbernon, és una de les apostes del festival TNT. / TNT

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Un dels referents de l'escena internacional, Jan Lauwers obrirà la vuitena edició del festival TNT, que de l'1 al 3 d'octubre sacsejarà Terrassa amb 25 espectacles, una exposició i quatre activitats paral·leles. El creador belga, que no actuava a Catalunya des de fa anys, estrenarà The blind poet, una obra realitzada amb la seva aclamada companyia Needcompany, pionera en la fusió de llenguatges escènics. El muntatge viatja mil anys enrere per reflexionar sobre la identitat cultural i l'evolució de la societat.

Entre les estrenes destaca també la nova producció de Latung La La, Pla fix, espècie de film animat creat per David Ymbernon. El Conde de Torrefiel, companyia apadrinada pel festival, estrenarà Guerrilla, que confronta el pensament individual amb el de la massa. La proposta es completarà amb una conferència i un concert.

Notícies relacionades

VUIT ANYS / Obrir amb Lauwers i comptar aquest 2015 amb més coproduccions i estrenes que mai, 15 i 9 respectivament, proven el treball realitzat pel festival en els seus vuit anys de trajectòria. «A TNT hi caben des d'artistes coneguts fins a emergents, des d'espectacles de risc fins a propostes participatives per a tots els públics», va destacar Pep Pla, director artístic de la mostra, que aposta per mantenir preus econòmics de 3, 7 i 9 euros en la majoria de propostes, totes difícils d'etiquetar, ja que són híbrides. «Necessitarem un Pla Integral d'Arts Multidisciplinàries per poder resistir en el futur. La falta d'una etiqueta ens deixa en uns llimbs entre la dansa i el circ que ja tenen el seu pla integral», va dir Pla, que ja està en converses amb la Conselleria de Cultura, que estudiarà la proposta.

Aquesta edició del TNT compta amb més muntatges que mai, tant de carrer com de sala. Diversos itineraris ajuden el públic a situar-se. Cos zero, que reuneix els espectacles gratuïts, compta amb Compra'm, una reflexió sobre la felicitat a càrrec d'Insectròpics, que obrirà Tàrrega; Monutafi, i una exposició sobre el personal univers d'Angélica Liddell. Made in TNT engloba les 15 coproduccions de Dimitri Ialta sobre violència de gènere, entre les quals hi ha La coronació de Barbarella, i el western Susurrando a los caballos, pels Moñekos. L'itinerari més canyer, Punk, inclou el muntatge inaugural i obres com Hostiando a M, un estrany cabaret d'Agnès Mateus, i Liberté, Égalité, Béyoncé, proposta gamberra de PLAYdramaturgia.