MISTERI RESOLT

L'espiral de Tierra Estella és obra d'Opabinia Films per a un videoclip d'Estopa

La productora basca d'Urmeneta, que va dibuixar l'espiral de més 60 metres, ja prepara la gravació

Els germans David i José Manuel Muñoz, amb Urmeneta, al camp de cultiu de Tierra Estella, Navarra.

Els germans David i José Manuel Muñoz, amb Urmeneta, al camp de cultiu de Tierra Estella, Navarra. / OPABINIA FILMS

1
Es llegeix en minuts

Misteri resolt. Ni obra d'extraterrestres ni una 'performance' artísticaEls estranys cercles que van aparèixer misteriosament dibuixats la setmana passada en un camp d'ordi de Larraga, a la zona de Tierra Estella (Navarra), són obra d'Opabinia Films per a la gravació del nou videoclip d'Estopa.

La productora basca, de la qual Mikel Urmeneta és fundador i assessor artístic i en què treballa amb Íñigo Chalezquer, és la responsable de dibuixar l'agròglif --així es coneixen aquests dibuixos que apareixen en camps de cultiu (de blat, blat de moro...) i que sempre han sigut relacionats amb especulacions sobre la seva autoria--, una espiral de més de 60 metres, de la qual'Diario de noticias' es va fer ressò en la seva edició de dijous, 25 de juny.

Notícies relacionades

La imatge dels germans David José Manuel Muñoz al costat d'Urmeneta a la zona de cultiu on va aparèixer l'espiral, posa fi al misteri que durant uns dies ha sobrevolat aquests camps de Navarra. La productora prepara la filmació del videoclip del nou disc d'Estopa, 'Rumba a lo desconocido', que es publicarà a finals de l'estiu i que ells mateixos han produït. Un treball del qual Estopa va desvelant detalls dia a dia al seu web oficial.

De moment, a l'espera del videoclip, ja està a la venda el primer avançament, el senzill 'Pastillas para no dormir', i també s'han donat a conèixer les primeres dates de la gira, que començarà el 20 de novembre a Màlaga i desembarcarà una setmana després, el 27, al Palau Sant Jordi de Barcelona (venda anticipada a la web d'EL PERIÓDICO).