NOVA TEMPORADA

Sidi Larbi i Hofesh Shechter, al Mercat

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Grans noms de la dansa del panorama internacional, com Sidi Larbi, Hofesh Shechter i Israel Galván seran tres dels protagonistes la temporada que ve al Mercat de les Flors. El circ guanyarà pes en la programació. A més a més de la nova creació de Baró d'Evel, l'espai de Montjuïc també acollirà la segona edició de Circ d'ara mateix i la primera d'Oh! Poètiques de la il·lusió.

Entre les companyies locals amb presència en la programació hi ha Mal Pelo, La Veronal i Roberto Olivan. «Volem renovar la confiança amb els nostres artistes associats», va dir ahir Cesc Casadesús, director del Mercat. Com a novetat, el públic podrà descobrir la coreògrafa Marina Mascarell, que no té res a veure amb el conseller de Cultura, va aclarir Casadesús. Ella estrenarà, amb el Ballet de Göteborg, una obra que està creant per a ells. «Volem recolzar la gent d'aquí i en especial les dones, perquè no tenen tanta visibilitat en el món de la coreografia».

Notícies relacionades

PUJADA D'ESPECTADORS / Malgrat l'èxit dels artistes locals, Casadesús va lamentar que les noves generacions «no s'atreveixin» a muntar espectacles grans i considera vital ajudar-los a fer aquest important pas. Aquesta temporada, el Mercat ha crescut tant en públic com en recaptació. S'ha passat dels 48.117 espectadors als 50.000 previstos en el contracte programa. I s'estima que amb el Grec s'arribarà gairebé als 60.000. I s'ha passat dels 315.000 euros en ingressos als 352.000.

La temporada que ve el pressupost serà lleugerament superior a l'actual: 4,6 milions d'euros, 200.000 més. La meitat es destinarà a la contractació i la producció d'espectacles.