CITA MUSICAL

Rocío Márquez, Maria del Mar Bonet i Joan Chamorro, al Mas i Mas Festival

La Miles Tribut Big Band obrirà al Palau la mostra estiuenca el 28 de juliol

La ’cantaora’ Rocío Márquez

La ’cantaora’ Rocío Márquez / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

La Miles Tribut Big Band dirigida per Joan Chamorro, la 'cantaora' Rocío MárquezMaria del Mar Bonet i el duet Kenny Barron & Dave Holland són alguns dels músics que participaran en el San Miguel Mas i Mas Festival, que se celebrarà durant el mes d'agost en Barcelona.

La sala del Reial Cercle Artístic se suma aquest any als ja tradicionals escenaris d'anteriors edicions, com són el Palau de la Música Catalana, el Born Centre Cultural, Jamboree Jazz Club, Tarantos i Moog, segons han informat avui els organitzadors.

El Palau de la Música acollirà el concert inaugural el 28 de juliol a càrrec de la Miles Tribut Big Band, que commemorarà el 55è aniversari de la sala Jamboree i del disc de Miles Davis & Gil Evans 'Sketches of Spain'.

Sota la direcció de Joan Chamorro, la Miles Tribut Big Band comptarà amb solistes com Andrea MotisLlibert Fortuny Carles Benavent.

Aquest concert obrirà una programació que reunirà més de 300 actuacions i noms com Joe Louis Walker, Kayah & Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Jerry González Trio, David Sánchez Quartet, Dàlia Quartet i el Teatre Instrumental, entre altres.

El Palau de la Música també serà la seu del concert de clausura, l'1 de setembre, que estarà centrat en la 'cantaora' de Huelva Rocío Márquez, que ha sacsejat el món del flamenc amb el seu disc 'El niño', en què han participat Pepe HabichuelaEl Niño de ElcheRaúl Rodríguez Raül Fernández 'Refree'.

Aquest festival es finança "principalment amb aportacions privades", encara que també compta amb una subvenció de la Generalitat, "que ha sigut aprovada, però que no arriba", segons ha denunciat avui el director del festival, Joan Mas.

"El pressupost és del voltant de mig milió d'euros anuals i la Generalitat ens ha concedit uns 40.000 euros, però aquests diners no han arribat ni el 2013, ni el 2014, ni aquest any", ha aclarit Mas, que creu que "és millor que no concedeixin ajudes si després no les han de pagar".

El director artístic del festival, Pere Pons, s'ha mostrat perplex davant l'actitud de la Generalitat, que "l'altre dia es va fer una foto amb tots els organitzadors de festivals" de Catalunya, sense explicar "a compte de qui van".

"Crec que hi ha festivals de primera i festivals de segona", ha afegit Pons, conscient que "altres sí que han cobrat".

Notícies relacionades

L'edició d'aquest any del Festival Mas i Mas programa jazz a la cava Jamboree, flamenc a Los Tarantos, música clàssica al Reial Cercle Artístic, música electrònica al Moog i músiques diverses al Born Centre Cultural.

Així, Maria del Mar Bonet presentarà en aquest últim espai el seu particular homenatge als músics que admira, i La Locomotora Negra viatjarà 'Por los caminos del Swing'.