EL GUARDA-ROBA DE LA GALA

Una alfombra clàssica de clarobscurs

A més del blanc i el negre i els 'nude', algunes s'han aventurat amb vermells, maragdes i celestes

L’alfombra vermella dels Oscars 2015 / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

3
Es llegeix en minuts

L'alfombra vermella dels Oscars s'ha vestit aquest any amb una fórmula tradicional de colors: una alta proporció de blancs, negres sobris, esquitxats per algun apunt de vermell, i sense oblidar una petita dosi d'extravagància, personificada en Jared Leto i el seu esmòquing lavanda.

Un dels encerts de la nit ha sigut, sens dubte, l'elegància de Cate Blanchett, que amb un senzill vestit de vellut negre del ressuscitat John Galliano per a Martin Margiela, acompanyat per un collaret blau turquesa, ha demostrat que menys sempre és més.

Entre les més tradicionals, les nominades a millor actriu, que van triar una opció segura, com el blanc de Marion Cotillard, amb un vestit de Dior, o Julianne Moore, amb un Chanel Couture ple d'adorns.

Rosamund Pike va preferir provar sort amb un ajustat vermell Givenchy, mentre que Felicity Jones es va decantar per un poc afavoridor McQueen en gris perla, amb cos entapissat en perles.

Aquests complements, van tenir especial protagonisme en el disseny de Lupita Nyong'o, que va lluir un disseny de Calvin Klein carregat de perles (unes 6.000), que va acaparar gran part dels flaixos.

Si l'absència de Jennifer Lawrence va eliminar de la programació de la nit la caiguda de torn --fa dos anys va ensopegar al pujar a recollir l'Oscar per 'El lado bueno de las cosas', i en la passada edició, en el seu passeig per l'alfombra vermella--, el que no han faltat han sigut els mems.

ESTUPOR

En aquest cas sobre la indummentària de Lady Gaga, que, amb un disseny d'Azzedine Alaïa, va causar estupor per uns guants vermells que semblaven més propis de les tasques domèstiques que de l'alfombra vermella.

Els 150 metres de recorregut que donen accés al teatre Dolby de Los Angeles van estar, en les hores prèvies a la gala, plens de moda i disseny. També van comptar amb l'entranyable detall de Patricia Arquette, una de les guanyadores, que davant una marca internacional va preferir vestir un disseny de la seva millor amiga de la infància, Rosetta Getty, i va estar acompanyada per la seva germana, la seva filla i la seva mare.

MOMENTS FAMILIARS

Aquesta edició va tenir molts moments familiars, com el de Dakota Johnson, de vermell Saint Laurent, amb una obertura lateral vertiginosa, acompanyada per la seva mare, Melanie Griffith, o els actors Chris Pratt i Anna Faris, que no es van quedar a la festa perquè volien tornar a casa amb el seu fill, o Emma Stone, que hi va anar amb la seva mare.

L'alfombra també va estar plena de reivindicació, la de la campanya #askhermore, que reivindica el dret a les actrius i directores a ser preguntades per alguna cosa más que pels seus vestits a l'alfombra vermella.

"És difícil ser dona a Hollywood. Aquest any som mig centenar de nominades i estem molt contentes de ser aquí, i volem parlar de la nostra feina", va assenyalar Reese Witherspoon, nominada pel seu treball a "Alma salvaje", en què encarna a una dona que reconstrueix la seva vida després d'un llarg pelegrinatge.

JLo, DE 'LADY'

Entre els 'déjà vu', l'estilisme de Jennifer Lopez amb el seu tradicional estil 'lady' de vestit de nit de pedreria en to 'nude', i Gwyneth Paltrow, amb un vestit rosa cenyit de Ralph & Russo.

Com a nota destacada, els homes, que conquisten cada any noves cotes d'experimentació apostant per colors, dissenys i estilismes que es desvinculen del típic esmòquing negre amb corbata de llacet.

LETO: MELENA AL VENT

Notícies relacionades

Amb els cabells deixats anar, estil Jesucrist, Jared Leto va impactar tothom amb un esmòquing en to lavanda clar, seguit de prop en extravagància pel cantant Will.i.am de The Black Eyed Peas, amb un disseny poc usual, de camisa de ratlles i pantalons amb els baixos arremangats; o David Oyelowo, el protagonista de 'Selma', amb un esmòquing vermell vi de Dolce&Gabbana.

Tampoc van passar desapercebuts Neil Patrick Harris, el mestre de cerimònia, que va aparèixer a l'alfombra amb un esmòquing gris perla (Brunello Cucinelli), i els actors Adrien Brody i Benedict Cumberbatch, que van escollir l'arriscada combinació d'esmòquing de jaqueta blanca i pantalons negres, a l'estil cambrer del segle passat.

Temes:

Oscars