PREMIS DE LA MÚSICA

Sam Smith, Beck i Beyoncé, triomfadors en la gala dels Grammy

El britànic s'emporta quatre guardons, dos pel tema 'Stay with me'

El nord-americà recull el gramòfon al millor àlbum de l'any per 'Morning phase'

El guanyador de la nit dels Grammy, Sam Smith, interpreta el seu èxit ’Stay with me’. / YOUTUBE / CANAL WM

El guanyador de la nit dels Grammy, Sam Smith, interpreta el seu èxit ’Stay with me’.
Sam Smith, el gran vencedor de la vetllada.
Sam Smith, exultant, amb els seus quatre premis Grammy.
Prince, de taronja, va entregar el premi al millor àlbum de l’any a Beck.
Beyonce amb els seus tres Grammy.
Pharrell Williams recull el premi a la millor actuació pop en solitari per ’Happy’.

/

3
Es llegeix en minuts

El britànic Sam Smith ha sigut, amb permís de BeckBeyoncé Pharrell Williams, el gran triomfador de la 57a edició dels Grammy, els premis més rellevants de la indústria musical. S'ha emportat quatre guardons, inclosos el de millor cançó i millor gravació de l'any pel tema 'Stay with me', a més del premi a l'artista revelació i al millor àlbum pop vocal per 'In the lonely hour'. No obstant, Beck ha aconseguit el premi de millor àlbum de l'any per 'The morning phase'. Beyoncé i Pharrell Williams han rebut tres gramòfons cadascú.

"És la millor nit de la meva vida", ha afirmat emocionat Sam Smith sobre l'escenari de l'Staples Center de Los Angeles. "Vull donar les gràcies a la persona de qui em vaig enamorar. Gràcies per trencar-me el cor l'any passat perquè m'has aconseguit quatre Grammy", ha dit en al·lusió a l'home que va inspirar la seva cèlebre cançó 'Stay with me'.

L'artista nord-americà Beck ha sorprès aquesta la nit al guanyar el premi al millor àlbum de l'any, quan s'ha imposat a rivals com Beyoncé (per 'Beyoncé'), Ed Sheeran ('X'), Sam Smith ('In the lonely hour') i Pharrell Williams ('Girl'). Beck, que ha rebut el Grammy de mans de Prince, també ha recollit el guardó al millor disc de rock de l'any, també amb 'Morning phase'.

"Vam fer aquest disc a casa principalment, per tant voldria donar les gràcies als meus fills per estar desperts més temps del que és habitual", ha dit el californià al recollir el guardó. Ha sigut tan inesperat el seu nomenament que fins i tot Kanye West, en to de broma, ha fet veure que volia pujar a l'escenari en senyal de protesta, com va fer al seu moment amb Taylor Swift en la gala dels Video Music Awards de MTV el 2009.

Per la seva banda, Beyoncé ha recollit els premis a la millor actuació R&B i millor cançó de R&B, tots dos per 'Drunk in love', i el de millor so 'surround' en un àlbum ('Beyoncé'), mentre que Pharrell Williams s'ha imposat en les categories de millor actuació pop individual, millor vídeo (totes dues per 'Happy') i millor àlbum urbà contemporani ('Girl').

DESFILADA DE ARTISTES

La gala, que s'ha allargat durant més de tres hores i mitja, ha comptat amb 23 actuacions i 26 cançons a càrrec d'artistes de primera fila. El tret de sortida l'han donat AC/DC, que ha pujat a l'escenari per interpretar 'Rock or burst' i 'Highway to hell') en la seva primera aparició als Grammy en 32 anys, amb el seu antic bateria Chris Slade de nou en la formació i el públic lluint les seves cèlebres banyes vermelles.

Per l'escenari hi han desfilat Ariana Grande ('Just a little bit of your heart'), Tom Jones i Jessie J ('You've lost that lovin' feelin'), Miranda Lambert ('Little red wagon'), Kanye West ('Only one'), Madonna ('Living for love', amb estètica torera), Ed Sheeran ('Thinking out loud'), Jeff Lynne's ELO ('Evil woman' i 'Mr. Blue Sky') i Adam Levine i Gwen Stefani ('My heart is open'), Pharrell Williams ('Happy'), Katy Perry ('By the grace of God'), i Tony Bennett i Lady Gaga ('Cheek to cheek'), i el trio format per Rihanna, Kanye West Paul McCartney ('FourFiveSeconds'), entre altres.

Notícies relacionades

En el terreny llatí, han estat premiats el panameny Rubén Blades (millor àlbum pop llatí per 'Tangos'), els porto-riquenys Calle 13 (millor àlbum llatí de música rock, urbana o alternativa per 'Multiviral'), el colombià Carlos Vives (millor àlbum llatí de música tropical per 'Más + corazón profundo') i el mexicà Vicente Fernández (millor àlbum de música regional mexicana per 'Mano a mano: tangos a la manera de Vicente Fernández'). El guardó al millor àlbum llatí de jazz ha sigut per a Arturo O'Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra per 'The Offense of the Drum'.

MISSATGES DE PRINCE I OBAMA

La cerimònia, presentada pel raper LL Cool J, ha deixat per al record una espectacular escenografia taurina a càrrec de Madonna, increïblement àgil als seus 56 anys, i els discursos de Prince --"els discos encara importen, com els llibres i les vides dels afroamericans"-- i el president dels EUA, Barack Obama. El mandatari ha aparegut en un vídeo gravat en què ha enviat un missatge contra la violència domèstica i ha demanat als artistes que s'impliquin a acabar amb aquesta plaga. "No està bé i ha d'acabar", ha dit. "És cosa nostra, de tots nosaltres, crear una cultura on la violència no és tolerada", ha afegit.

Temes:

Premis Grammy