PREMIS DE L'ACADÈMIA DE CINE BRITÀNIC

'Boyhood' s'imposa als Bafta com a millor pel·lícula

'El gran hotel Budapest' obté cinc guardons i el film sobre Stephen Hawking s'ha emportat el de millor pel·lícula britànica

Ethan Hawke i Steve Carrell han recollit el premi a la millor pel·lícula en nom de Richard Linklater, director de ’Boyhood’.

Ethan Hawke i Steve Carrell han recollit el premi a la millor pel·lícula en nom de Richard Linklater, director de ’Boyhood’. / SUZANNE PLUNKETT (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / LONDRES

'Boyhood', la història d'una família rodada amb els mateixos actors al llarg de 12 anys, ha estat la triomfadora en la cerimònia de premis de l'Acadèmia de Cine Britànic, que ha tingut lloc a Londres aquest diumenge a la nit. La cinta ha aconseguit tres guardons, i s'ha imposat com a millor pel·lícula a 'Birdman', d'Alejandro González Iñárritu; 'El gran hotel Budapest', de Wes Anderson; 'The Imitation Game (Descifrando Enigma)', de Nora Grossman; i 'La teoría del todo', de Tim Bevan. El seu realitzador, l'americà Richard Linklater, va ser designat millor director, i Patricia Arquette, millor actriu secundària.

Una altra pel·lícula recompensada en la gala celebrada a la Royal Opera House ha estat 'La teoría del todo', sobre la vida del científic Stephen Hawking. Un film biogràfic sobre la seva lluita contra la malaltia degenerativa que pateix i la seva història d'amor amb la seva primera esposa, Jane Wilde. El treball de James Marsh s'ha emportat el guardó a la millor pel·lícula britànica, trofeu que es va encarregar d'entregar l'exfutbolista David Beckham, que va arrasar a les xarxes socials. El protagonista, el britànic Eddie Redmayne, que partia com a favorit, va aconseguir el premi al millor actor. Especialment emocionant va ser la presència del mateix Hawking, rebut amb una ovació pels presents. L'astrofísic va entregar, juntament amb l'actriu Felicity Jones, que encarna Jane, el Bafta als millors efectes especials.

També es van complir els pronòstics amb la nord-americana Julianne Moore, que va guanyar el trofeu a la millor actriu per la pel·lícula 'Siempre Alice', en què fa el paper d'una malalta d'Alzheimer. El nord-americà J.K. Simmons es va imposar com a millor actor secundari per 'Whiplash', la història d'un tirànic professor de jazz. El film, descobert en el Festival de Sundance, també ha obtingut el premi al millor muntatge i al millor so.

CINC PREMIS PER A 'EL GRAN HOTEL BUDAPEST'

Notícies relacionades

L'obra burlesca 'El gran hotel Budapest' ha sumat cinc recompenses, incloses les de millor guiómillor músicamillor maquillatgemillor vestuari i millor decorat. La polonesa 'Ida', dirigida per Pawel Pawlikowski, la història d una novícia catòlica que abans de prendre els hàbits descobreix el secret i dramàtic passat de la seva família, va ser designada millor pel·lícula de llengua no anglesa --ja va obtenir el guardó a la millor pel·lícula europea als Goya--. El realitzador britànic, Mike Leigh, autor de 'Mister Turner' , sobre el cèlebre pintor i d'altres pel·lícules notables com 'Secrets i mentides' o 'Vera Drake', va rebre un Bafta d'honor a la trajectòria de la seva carrera.

Els britànics Benedict CumberbatchKeira KnightleyJudi Dench i els americans Michael Keaton i Reese Witherspoon van ser alguns dels presents a la cerimònia, que va estar oficiada com ja és habitual per l'actor i presentador Stephen Fry. Els participants van ser convidats posteriorment a un sopar estrictament vegetarià.

Temes:

Premis BAFTA