Haruki Murakami respondrà preguntes sobre llibres, gats o beisbol a internet

L'escriptor obre durant dues setmanes un consultori, en japonès, per respondre preguntes i dubtes dels seus lectors

La portada de la web de Haruki Murakami

La portada de la web de Haruki Murakami

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El popular escriptor japonès Haruki Murakami ha obert una pàgina web, que es mantindrà activa durant dues setmanes, en què respondrà personalment les preguntes que li plantegin els lectors, especialment sobre dos temes que l'apassionen, com els gats i el beisbol, encara que no descarta parlar també sobre els seus propis llibres. Una caricatura riallera de l'escriptor, acompanyat d'un gat i un ós formiguer, obre la web Murakami san no tokoro  (L'espai del senyor Murakami). El consultori estarà obert fins al 31 de gener, i Murakami s'ha compromès a respondre tantes preguntes com pugui a partir del mes de març. 

L'escriptor, particularment esquerp en les seves aparicions públiques, rares en altres països i inexistents al Japó, ha dit que aquesta plataforma digital també és una ocasió perquè els seus fans puguin enviar relats que vulguin compartir a la xarxa.

Notícies relacionades

En el seu primer missatge, dedicat a l'equip japonès de beisbol del qual és fan, les Orenetes de Tòquio, Murakami explica que li ve de gust aquesta experiència, "un festival de gratitud i intercanvi de missatges", però demana excuses pel fet de potser no poder respondre tots els missatges que rebi. "Desgraciadament, només tinc un cos (si en tingués dos, podria ser inesperadament persistent)", escriu. "No tindré assistents o editors que escriguin i ho firmin amb el meu nom", aclareix.

Murakami va tenir una pàgina oficial, en què interactuava amb els seus lectors, entre el 1996 i el 1999, i va obrir fugaçment finestres a la xarxa els anys 2002 i 2006. La web està escrita íntegrament en japonès, però l'editorial de Murakami, que patrocina la iniciativa, ha aclarit que potser respondrà alguns missatges en anglès.