GALA CINEMATOGRÀFICA

'La isla mínima', guanyadora dels premis José María Forqué de cine

El film, dirigit per Alberto Rodríguez, rep els guardons a la millor pel·lícula i al millor actor, per la interpretació de Javier Gutiérrez

Bárbara Lennie és reconeguda com a millor actriu, i 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo', millor cinta d'animació

1
Es llegeix en minuts

'La isla mínima' ha estat la pel·lícula guanyadora dels premis José María Forqué ja que ha obtingut dos dels premis que es van concedir durant una cerimònia que va tenir lloc dilluns a la nit al Palacio Municipal de Congresos del Campo de las Naciones de Madrid i que marca l'inici de l'etapa de guardons del cine espanyol.

El film, dirigit per Alberto Rodríguez, va rebre els guardons a la millor pel·lícula i al millor actor (Javier Gutiérrez). Per la seva banda, Bárbara Lennie va recollir el reconeixement a la millor actriu per 'Magical girl', mentre que 'Relatos salvajes' va ser premiada com a millor cinta llatinoamericana i 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' com a millor llargmetratge documental o d'animació.

En canvi, les pel·lícules 'El niño' i 'Ocho apellidos vascos' no van aconseguir cap dels premis a què aspiraven.

Notícies relacionades

La cerimònia va ser conduïda per Ana Morgade i presidida pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que aquest any no va pronunciar cap discurs perquè, segons van indicar a Europa Press fonts d'aquest departament, el protagonista aquest dilluns era el cine espanyol.

S'ha de recordar que l'any passat el ministre va rebre esbroncades per part dels assistents a la gala, així com les crítiques del president d'EGEDA.