GUARDONS CINEMATOGRÀFICS

'La isla mínima' lidera les nominacions als premis Feroz

'Magical girl', 'Carmina y amén', 'Loreak', 'Ocho apellidos vascos' , '10.000 km' i 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' també aspiren a una estatueta

Fotograma de ’La isla mínima’.

Fotograma de ’La isla mínima’.

2
Es llegeix en minuts

Les pel·lícules 'La isla mínima' i 'Magical girl' lideren les nominacions de la segona edició dels premis Feroz 2015, que s'entregaran el 25 de gener amb el patrocini de Gas Natural Fenosa, segons ha anunciat aquest dimarts el president de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya, Pedro Vallín.

Els 11 guardons s'anunciaran en una gala conduïda per l'actriu Bárbara Santa-Cruz al Gran Teatro Ruedo Las Ventas de Madrid, un acte retransmès en directe per Canal+, amb intenció de reforçar el seu compromís amb el cine espanyol, que potencia amb l'exhibició de les pel·lícules, ha explicat en roda de premsa el director del canal, Miguel Salvat.

Entre els nominats --pel·lícules que compten amb un mínim del 50% del finançament espanyol i amb estrena comercial durant el 2014-- destaquen els films 'La isla mínima', amb 10 nominacions; 'Magical girl', que opta a vuit guardons; 'Carmina y amén', nominada a set categories, seguides per 'Loreak' i 'Ocho apellidos vascos', totes dues candidates a sis premis.

Vallín ha qualificat aquest any com a "extraordinari per al cine espanyol, tant pel que fa a la taquilla com per la qualitat", un fet que s'intuïa al veure les pel·lícules espanyoles incloses en el palmarès del Festival de Cine de Sant Sebastià, segons ha destacat la responsable de Patrocinis i Mecenatge de Gas Natural Fenosa, Adenai Pérez.

Onze guardons

'10.000 km', 'Hermosa juventud', 'La isla mínima', 'Loreak' i 'Magical girl' són els títols candidats a millor pel·lícula dramàtica, mentre que el guardó de millor comèdia se'l disputen 'Ocho apellidos bascos', 'Carmina y amén', 'Justi & Cia', 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' i 'La vida inesperada'.

Entre aquestes pel·lícules també hi ha els candidats a millor direcció: Jon Garaño i Jose Mari Goenaga per 'Loreak', Paco León per 'Carmina y amén', Carlos Marqués-Marcet per '10.000 km', Alberto Rodríguez per 'La isla mínima' i Carlos Vermut per 'Magical girl'.

Entre les candidates a millor actriu protagonista repeteixen les ja nomenades 'Magical girl', '10.000 km', 'Carmina y amén' i 'Hermosa juventud', i s'hi afegeix la intèrpret protagonista de 'Todos estan muertos'.

Notícies relacionades

En la categoria de millor actor protagonista repeteix 'La isla mínima' amb dos candidats, Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, al costat dels intèrprets de 'Magical girl', 'La vida inesperada' i '10.000 km'.

Els premis, que consisteixen en un reconeixement al mèrit, també inclouen les categories al millor actor i actriu de repartiment, guió, música original, tràiler i cartell, entre els quals també hi ha els títols 'El niño' i 'A escondidas'.

Temes:

Premis Feroz