Tsunami d'emocions

Drama i fantasia s'entrellacen en aquesta adaptació de la novel·la de Patrick Ness que es filma a Terrassa

J. A. Bayona roda amb Sigourney Weaver 'Un monstruo viene a verme', el seu nou film després de 'Lo imposible'

D’esquerra a dreta, asseguts, Felicity Jones, Lewis MacDougall i Sigourney Weaver. Darrere, J.A.Bayona i Belén Atienza, d’Apaches Entertainment.

D’esquerra a dreta, asseguts, Felicity Jones, Lewis MacDougall i Sigourney Weaver. Darrere, J.A.Bayona i Belén Atienza, d’Apaches Entertainment. / MEDIASET

3
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

Sigourney Weaver, Felicity Jones i Lewis MacDougall, un nen anglès de 12 anys avui desconegut pel públic però que segur que farà parlar molt, treballen aquests dies a les ordres de J. A. Bayona (Barcelona, 1975) en el rodatge del film Un monstruo viene a verme. L'equip de la pel·lícula ha ocupat tots els estudis del Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, on es filma aquesta superproducció basada en la novel·la homònima de Patrick Ness, autor també del guió, produïda per Telecinco Cinema i Apaches Entertainment. «El meu punt de partida sempre és rodar aquí. No és fàcil fer grans produccions a Espanya però és important ajudar a desenvolupar la indústria del cine, de la qual depenen molts llocs de treball», va dir dijous Bayona, que finalitzarà el rodatge a principis de febrer, després de 15 setmanes de treball, tres d'elles a Manchester (Anglaterra), on es van gravar les escenes exteriors.

La pel·lícula, on es barregen realitat i ficció, explica la història de Conor, un noi de 13 anys que patirà un autèntic tsunami emocional quan a la seva mare, l'única persona amb qui conviu, li diagnostiquen un càncer. El preadolescent començarà a patir malsons en què l'arbre del cementiri que veu des de la seva habitació, un teix, cobra vida. «Conor dibuixa per evadir-se de la realitat. Utilitza la fantasia per explicar tot allò que no li agrada i de què es vol escapar», va descriure Bayona, a qui tant Sigourney Weaver com Felicity Jones van alabar durant la presentació del rodatge. «Vaig voler fer aquest film perquè el dirigia Bayona», va revelar la mítica tinenta Ripley d'Alien. «El seu talent, la seva manera d'aproximar-se al treball i la seva passió són únics», va insistir. «Ja ningú fa pel·lícules amb històries de veritat com les que ell explica. Però també em va interessar l'equilibri entre el món real i el fantàstic», va afegir Weaver. És la primera vegada que l'actriu, de 65 anys, interpreta una àvia. «Per a Conor jo sóc una bruixa però no sóc dolenta. És un repte trobar humanitat en aquesta mena de personatges. En realitat no sóc la típica àvia. El meu és un personatge que es transforma, que viu una experiència heroica encara que perd la seva filla».

Notícies relacionades

Felicity Jones és la mare de Conor en la ficció, un rol dur que ha preparat a consciència. «El meu personatge vol viure, existir, conservar la relació amb la seva mare i el seu fill però està avorrida de la malaltia i somia alliberar-se'n», va destacar l'actriu anglesa (Como locos, La mujer invisible, Spiderman 2). «Interpretar algú que pateix càncer és una responsabilitat enorme. Per això primer vaig voler entendre-la des del punt de vista tècnic. Vaig parlar amb metges i oncòlegs. Després em vaig entrevistar amb pacients que havien passat per la quimioteràpia. Però una vegada al set prefereixo deixar que el meu instint em guiï», va destacar Jones. Liam Nesson no va poder estar present ahir en la presentació del rodatge. L'actor irlandès que dóna vida a l'arbre amb què Conor enfronta les seves pors ja va rodar amb Bayona a Anglaterra. Per recrear-lo el director ha utilitzat des d'un personatge gegant de 12 metres fins a la tècnica de moviment usada en pel·lícules com Avatar. «Els efectes visuals han de ser molt realistes», va anunciar Bayona, disposat a tornar a sorprendre.

Després de reproduir la devastadora onada de Lo imposible, en aquest film espera crear un tsunami d'emocions. La pel·lícula té molts ingredients dels seus altres films, com la relació mare-fill i l'amenaça de la mort a l'horitzó. «També hi ha la intensitat de les emocions, que és un tret molt llatí», va dir Bayona, que dóna molta llibertat als actors. «La principal satisfacció per a mi és portar la seqüència a un punt on no m'havia imaginat mai. Això és cine», destaca després d'aplaudir l'entrega de tot l'equip i de Lewis MacDougall, elegit entre un miler de candidats. Un monstruo viene a verme s'estrenarà el 2016.