PER FALTA DE PROVES

Retirats els càrrecs d'ordenar dos assassinats contra el bateria d'AC/DC

Phil Rudd seguirà imputat, no obstant, per amenaces de mort i possessió de drogues

1
Es llegeix en minuts

La policia de Nova Zelanda ha retirat aquest divendres els càrrecs d'instigació per cometre dos assassinats presentats dimecres contra el bateria del grup de rock australià AC/DC, Phil Rudd, informa la cadena TVNZ.

Segons l'advocat Paul Mabey, citat per aquesta cadena, els càrrecs per contractar presumptament un sicari per cometre el doble assassinat han estat retirats després d'una deliberació amb el subfiscal de la Corona i la policia per falta de proves.

Rudd seguirà imputat, no obstant, per amenaces de mort i possessió de drogues, càrrecs que pesen sobre ell després d'un escorcoll a la vivenda que el músic, de 60 anys, té a la localitat de Matua, a Tauranga, a l'illa del Nord de Nova Zelanda.

REPUTACIÓ PERJUDICADA

L'advocat del bateria ha afegit que arran d'aquest cas Rudd ha tingut un perjudici "incalculable" en la seva reputació i que no descarta emprendre accions judicials.

"El senyor Rudd ha patit una publicitat innecessària i extremadament perjudicial com a conseqüència d'àmplies informacions sensacionalistes sobre unes acusacions molt serioses, que sota cap concepte estaven justificades", ha dit el lletrat.

El jutjat de Tauranga ha deixat el veterà bateria en llibertat sota fiança fins al 27 de novembre, a l'espera que respongui per la imputació d'amenaces i possessió de metamfetamines i cànnabis.

Rudd va ser absolt al febrer per un tribunal de Nova Zelanda d'haver mentit sobre el seu consum de drogues en un informe per renovar la seva llicència de pilot d'helicòpters.

Notícies relacionades

El bateria, únic integrant d'AC/DC nascut a Austràlia, es va traslladar a Nova Zelanda el 1983 després d'abandonar el grup de rock, al qual es va tornar a unir el 1994.

Al desembre AC/DC té previst llançar un nou àlbum que va ser presentat fa unes setmanes a Londres en un vídeo en què no apareixia Rudd, que a l'agost va publicar "Head Job", el seu primer disc en solitari.

Temes:

AC/DC