Félix de Azúa guanya el premi internacional d'assaig Caballero Bonald

El seu treball assagístic 'Autobiografía de papel' és "un provocatiu balanç de la història cultural espanyola"

Félix de Azúa, a Madrid, el 2011.

Félix de Azúa, a Madrid, el 2011.

1
Es llegeix en minuts

L'assagista i narrador Félix de Azúa (Barcelona, 1944) ha obtingut avui el premi internacional d'assaig Caballero Bonald pel seu llibre 'Autobiografía de papel'.

Convocat per la Fundació Caballero Bonald en col·laboració amb l'Ajuntament de Jerez i dotat amb 20.000 euros, el premi es concedeix anualment al llibre d'assaig que hagi destacat l'any anterior en qualsevol de les llengües de l'Estat.

Notícies relacionades

El jurat d'aquest guardó ha assenyalat en la lectura de la decisió, a la madrilenya Casa d'Amèrica, que el llibre és "una reflexió estètica a partir de l'experiència autobiogràfica que, al seu torn, constitueix un provocatiu balanç de la història cultural espanyola des de finals del franquisme". En l'assaig, segons el jurat,"ressalten la seva mirada subjectiva i independent i l'expressivitat d'un estil carregat d'ironia i emocions".

L'any passat el guanyador del premi va ser el filòleg i acadèmic Francisco Rico (Barcelona, 1942). El jurat estava integrat per Victoria Camps, José Carlos Mainer, José María Pozuelo Yvancos, Fernando R. Lafuente, i Fernando Domínguez Bellido, que representa la Fundació José Manuel Caballero Bonald i actua com a secretari sense vot.