cita artística i comercial a osona

L'escena catalana fa pinya al Mercat de Vic

El certamen ofereix a partir d'avui fins diumenge més de 60 concerts

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

L' escena catalana i el seu sector industrial miren, a partir d'avui fins diumenge que ve, cap a Vic, localitat que acull la 26a edició del Mercat de Música Viva, una cita que té tant d'artística com de comercial i que, en els últims anys, sota la direcció de Marc Lloret, ha reforçat el seu perfil d'aparador de les propostes locals. Més de 60 concerts, entre els quals hi ha 20 estrenes discogràfiques, desafiaran el públic i el sector professional que es reunirà aquests dies a la capital d'Osona.

El Mercat ha recuperat aquest any la seva tradició de les produccions pròpies amb un recital d'obertura que reuneix Roger Mas i Benjamin Taubkin, experimentat pianista brasiler avesat en entorns musicals molt diversos, del jazz i la bossa nova als formats simfònics. El fruit d'aquesta unió es mostrarà avui (20.00 hores) a L'Atlàntida, centre que reuneix quatre escenaris (dos auditoris i dues carpes) i que acollirà la majoria dels concerts, sobretot les estrenes de disc.En el programa d'aquesta nit, actuacions de Calima, 17 Hippies, Pegasus, The Mamzelles i uns vells coneguts del Mercat, el grup francès de hip-hop i mestissatge Zebda.

NOVETATS DISCOGRÀFIQUES / Entre les novetats destaquen les que demà mostraran Pau Vallvé (la seva tercera obra en solitari, Pels dies bons), Marc Parrot (Sortir per la finestra) i el grup neoflamenc Salao, proveït del seu primer disc. I, dissabte, Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien (tercer treball després d'un llarg període de silenci, Un pas i neu i un pas), Marlango, amb Leonor Watling al capdavant (El porvenir) i els guitarristes Raúl Rodríguez, còmplice habitual (i fill) de Martirio (Razón de son), i Toni Xuclà (Una terra sense mapa). També a L'Atlàntida hi haurà recitals d'Adrià Puntí, Raimundo Amador i Kepa Junkera, entre altres.

Notícies relacionades

Per la plaça Major, l'epicentre festiu del Mercat, passaran demà Els Pets, Fundación Tony Manero (presentant disc, Superficial) i La 33, i dissabte, Manel, Joan Colomo i Joana Serrat. I al Sucre, en la franja horària de matinada, propostes de caràcter més agitador, com la de Bongo Botrako i Instituto Mexicano del Sonido. Una altra pota del programa, la Jazz Cava, registra una altra sèrie de presentacions discogràfiques, com les del mallorquí Miquel Serra (La felicitat dels animals, amb integrants d'Oliva Trencada) i Germà Aire, grup impulsat per membres de Mates Mates (la seva estrena, Ball del cel), així com la reactivació de Brighton 64 arran de la seva nova antologia Fotos del ayer (1981-1987).

ACTIVITAT PROFESSIONAL / En paral·lel, l'àrea comercial del Sucre concentrarà l'activitat professional, amb acreditats internacionals (l'any passat van ser un miler procedents de 20 països, al voltant del Club MVLab i els speed meeetings (reunions de deu minuts). I en un altre ordre, un off-Mercat en què despunta el Festival Hoteler, a l'Hotel Pamplona, crescut aquest any amb una vintena d'actuacions, entre les les quals figuren les d'emergents creadors de l'escena d'Osona com Univers, Aliment, Ohios i Carla.