Mor Peret, el rei de la rumba catalana

El cantant va anunciar que tenia càncer a finals d'aquest mes de juliol

La millors cançons de Peret. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Peret, el rei de la rumba catalana, ha mort. Després de l'anunci de la seva mort per part del Departament de Cultura a l'agència Efe i un posterior desmentiment, finalment ha estat confirmada la mort del cantant. L'artista estava ingressat a la Clínica Quirón de Barcelona.

"Es preferible reír que llorar, así la vida se debe tomar". Ho cantava Peret (nascut Pere Pubill Calaf fa 79 anys a Mataró) i ho va recordar el 30 de juliol a l'anunciar en un comunicat que tenia càncer. "Encara que un creu que els assumptes de la salut són privats, voldria comunicar que fa uns dies m'han detectat un càncer", apuntava a la nota. A l'autor d' 'Una lágrima' la malaltia el va tornar a castigar –ja el va apartar del públic durant una dècada–, i ho afrontava "amb enteresa i optimisme".

Notícies relacionades

La cruel adversitat el va sorprendre just quan ultimava el primer disc cantat íntegrament en català i acabava de registrar un nou treball en castellà. Figura emblemàtica de la música popular, al cantant català se li presentava una temporada plena d'il·lusions i projectes. A part dels seus dos treballs discogràfics, va ser elegit artista convidat per a la pròxima edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 9 al 12 d'octubre.

La intermitent trajectòria professional del patriarca de la rumba va començar als 12 anys, quan va guanyar un concurs infantil que presidia Eva Perón al Tívoli. "Portava pantalons curts, camisa amb gorgeres i la jaqueta flamenca del 'tío' Vicente", rememorava el protagonista en la seva biografia 'Peret, el alma de un pueblo'. Després van arribar 'El borriquito' i tants èxits que van animar els carrers i places del país; la seva etapa com a pastor de l'Església evangèlica i l'olímpic 'hit' 'Barcelona és poderosa' que el va tornar al camí artístic, del qual va haver de desviar-se durant una dècada –fins al seu retorn amb un nou disc, 'Que levante el dedo', el 2007– per la mateixa malaltia que ara el consumeix. 

Temes:

Peret