J. K. Rowling rescata Harry Potter per a un relat curt sobre el quidditch

L'escriptora publica a la seva web Pottermore un conte en què el mag apareix amb 34 anys i cabells blancs

Emma Watson, Rupert Grint i Daniel Radcliffe, a ’Harry Potter i les relíquies de la mort (2)’.

Emma Watson, Rupert Grint i Daniel Radcliffe, a ’Harry Potter i les relíquies de la mort (2)’.

1
Es llegeix en minuts

La maquinària de Harry Potter no s'atura. J. K. Rowling ha publicat una nova història relacionat amb el personatge que li va donar fama a nivell planetari. El mag més famós torna en un relat breu de 1.500 paraules (uns cinc folis) escrit en forma de crònica que Rowling ha publicat a la web que va crear per difondre els continguts de la seva famosa sèrie de llibres, Pottermore.com.

Rowling es fica dins la pell de Rita Skeeter, una periodista sensacionalista que cobreix el Campionat Mundial de quidditch, que és un personatge secundari de les novel·les de Harry Potter. Skeeter relata la crònica social de l'esdeveniment, al qual assisteixen celebritats del seu univers imaginari com Potter, a qui defineix com un home de 34 anys, "amb cabells blancs" i les ulleres rodones, "més adequades per a un nen de 12 anys".

Juntament amb Potter hi apareixen els seus dos inseparables amics: Ron Weasley és propietari d'una botiga d'articles de broma, mentre que la seva dona, Hermione Granger, a qui la cronista defineix en el text com "la 'femme fatale'" del grup, ascendeix meteòricament al Departament de Seguretat Màgica.

A la web de l'escriptora s'hi han publicat els últims dies, en paral·lel al Mundial, les cròniques esportives d'un suposat campionat mundial de quidditch, partit a partit. En aquesta última entrada, J. K. Rowling ha utilitzat l'estil sensacionalista com a sàtira respecte als tabloides que l'han assetjat des que va ascendir a la fama. La suposada cronista, per exemple, protesta pel fet que s'amagui a la premsa les raons d'una segona cicatriu que exhibeix Potter, convertit ara en auror (un mag que combat contres les forces fosques).

Notícies relacionades

Però aquesta petita història pot amagar alguna cosa més. L'escriptora anglesa ha anunciat que el diumenge dia 11 farà el seguiment de la final del Mundial de quidditch entre el Brasil i Bulgària, un fet que ha desfermat els rumors a les xarxes socials sobre una possible continuació de la saga de Harry Potter.

Des que Rowling va publicar l'últim llibre de Harry Potter fa set anys, l'escriptora ha publicat una novel·la per a adults amb el seu nom real, una novel·la negra amb el pseudònim de Robert Galbraith i diversos textos situats en l'univers de Harry Potter, però sense utilitzar mai, fins ara, el personatge del mag.