FESTIVAL INTERNACIONAL DE DOCUMENTALS

El director sirià Talal Derki guanya el premi DocsBarcelona amb 'Return to Homs'

L'obra premiada explica la història de dos joves sirians i el seu posicionament davant el conflicte que viu el país

Imatge del documental premiat ’Return to Homs’.

Imatge del documental premiat ’Return to Homs’.

1
Es llegeix en minuts

El director sirià Talal Derki ha guanyat aquest diumenge el premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula de la 17a edició del festival de cine documental amb la pel·lícula 'Return to Homs', una història de dos joves sirians i el seu posicionament davant el conflicte que viu el país.

Els premis s'han entregat en una cerimònia al cine Aribau Club de Barcelona, i el jurat ha fet una menció especial a la pel·lícula polonesa 'Joanna', d'Aneta Kopacz, un film en què la protagonista descobreix que té càncer i només li queden tres mesos de vida.

El premi Noves Mirades ha estat per a la pel·lícula sueca 'Belleville Baby', de Mia Engberg, una aproximació a una complexa història d'amor.

Notícies relacionades

Així mateix, el premi del Públic ha anat per a la producció equatoriana 'La muerte de Jaime Roldós', dirigida per Lisandra I. Rivera i Manolo Sarmiento, i que indaga sobre la mort d'aquest mandatari el 1981.

El premi Pro-Docs al Millor Documental Televisiu Català del 2013, atorgat pels socis de Pro-Docs a través de la seva votació, ha estat per al documental 'Demà moriré', de Justin Webster, i el premi al Millor Prototip de la InterDocsBarcelona Popathon ha estat concedit a 'StereotypeCelona', de Juan LestaLaia RosMaria Llobet i Hermes Carretero.