MECENATGE CULTURAL

Verkami es consolida com a model alternatiu al finançament tradicional

Durant el 2013 s'han realitzat 953 projectes que sumen cinc milions d'euros

Les xifres de Verkami.

Les xifres de Verkami.

1
Es llegeix en minuts
GUILLERMO GÓMEZ RECIO / Barcelona

El 2013 el 'crowdfunding' a Espanya va moure 30 milions d'euroscrowdfunding' , més del doble que l'any anterior. Any rere any les plataformes que es dediquen al finançament van augmentant les xifres. Aquest és el cas de Verkami, el canal dedicat al micromecenatge creat el 2010 a Mataró.

Amb motiu del tercer aniversari, Verkami ha publicat els seus números del 2013. Destaquen els 953 projectes, un 61% més que el 2012, que s'han finançat durant l'any passat, i que sumen un total de cinc milions d'euros gràcies a les 122.000 aportacions.

Aquesta plataforma, que es consolida com a model alternatiu al finançament tradicional, ha ajudat 1.900 projectes al llarg dels tres últims anys.

Projectes destacats

Entre els projectes de Verkami sobresurten:

1. Documental 'L'endemà': un treball d'Isona Passola per donar arguments a favor de la independència de Catalunya que, amb 348.830 euros i 8.101 mecenes, ha estat el rècord europeu de 'crowdfunding'.

2. Pel·lícula 'Stockholm': un film provocador amb una història d'amor entre un noi i una noia que s'acaben de conèixer, i que s'ha convertit en la primera pel·lícula realitzada a partir del micromecenatge a ser reconeguda amb un Goya.

Notícies relacionades

3. Llibre 'Cárnicas gráficas': aquesta col·lecció de papers de carnisseria i de relats il·lustrats amb el tema de la carn com a inspiració ha estat premiat amb el Gold Award en els European Design Awards.

4. Restes arqueològiques: la troballa de la cova de Can Sadurní a Begues (Baix Llobregat) està entre els 10 descobriments més importants del món, segons National Geographic.

Temes:

Mecenatge