Joan Colomo estrena el sorprenent videoclip 'Tus pies' a EL PERIÓDICO

La cançó és el primer senzill del seu nou inspirat quart disc titulat 'La fília i la fòbia'

El videoclip de Joan Colomo ’Tus pies’.

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

El cantautor Joan Colomo estrena a EL PERIÓDICO 'Tus pies', el primer videoclip del seu nou compacte, 'La fília i la fòbia' (BCore Disc). Un sorprenent vídeo rodat a Barcelona, en tres localitzacions: el Bar la Confiteria, la Sala Upload del Poble Espanyol i el Poble-sec, durant tres jornades i amb la participació de tota la seva banda i amics a manera d'extres.

La realitzadora Marta Busquets (Madera Films) es va posar al capdavant de tot un equip femení: Beatriz Vilariño en la direcció de fotografia, Leire Villar com a directora d'art i Anna Franco a la postproducció.

"El videoclip no busca realisme però sí l'empatia. I no és una història d'amor, malgrat que hi ha un noi, una noia, un llit pel mig... És una història sobre els comportaments humans, malgrat que els protagonistes no ho són gaire", assegura Busquets.

La directora va voler treballar amb la banda com si fossin actors. De fet, el protagonista de la filmació, Guillem Caballero, és el teclista del grup. "Les cançons de Joan Colomo són molt inspiradores i visuals --descriu--. Però no em volia limitar a posar imatge al que diu la lletra. La imatge acompanya la cançó, però mostrant el meu univers personal".

La cançó més despullada

Colomo explica que van escollir aquesta cançó com a primer senzill perquè "és la més despullada a nivell d'arranjaments i, per tant, la més directa". "El tema és extremadament curt i això va ser una dificultat afegida, ja que comptàvem amb molt poc temps per intentar explicar tota una història".

"El rodatge --afegeix el cantant-- per a mi va ser molt fàcil, ja que la meva participació en el clip és anecdòtica", aclareix l'artista que té més presència en l'últim i coral anunci d'Estrella Damm. 

Notícies relacionades

El músic de Sant Celoni es mostra en aquest disc molt còmode entre guitarres, sintetitzadors i cors surrealistes, intercanviant el català i el castellà, i facturant un treball que supera l'anterior, 'Producto Interior Bruto, Vol. 2' (BCore Disc, 2012).

Un esglaó més en el seu personalíssim univers bilingüista d'inspirada crítica social (la seva facilitat per fer rimes i apariats és sorprenent). I amb una estimulant capacitat de riure-se'n de si mateix.