RECONEIXEMENT INSTITUCIONAL

El festival Sónar, Vicenç Pagès i Pepa Plana, entre els guardonats amb el Premi Nacional de Cultura

La distinció que atorga el Conca s'entregarà el 2 de juny en un acte presidit per Artur Mas

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El festival de música avançada Sónar, l'escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà, i la pallassa Pepa Plana han estat guardonats en l'actual edició dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la màxima distinció que anualment atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca). Entre els guardonats també hi ha l'organització Amical Wikimedia; Mireia Barrera, la directora del Cor Madrigal de Barcelona; la cobla La Principal de la Bisbal, el doctor i investigador Joan Massagué, el coreògraf Roberto Oliván, l'editor Jaume Vallcorba i The Dalí Museum St. Petersburg (Florida), el museu nord-americà dedicat a l'obra i figura de Salvador Dalí.

Notícies relacionades

"Amb aquests premis el Conca distingeix la innovació, la continuïtat i l'excel·lència, a més de vindicar la creativitat com a verdader símbol d'un país amb un dinamisme cultural que és part constitutiva de la seva personalitat històrica", afirma el comunicat dels guardons, que conclou afirmant que "cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur".

Els premis, amb una dotació de 15.000 euros per a cada guardonat, han estat atorgats pel plenari del Conca, que ha actuat de jurat. L'entrega tindrà lloc el 2 de juny en un acte presidit per Artur Mas.