La ucraïnesa Regina Txernitxko guanya el Concurs Maria Canals

La pianista es va imposar a la final als russos Serguei Beliavski, Premi del Públic, i Tatiana Txernitxka

1
Es llegeix en minuts

La pianista ucraïnesa Regina Txernitxko, de 27 anys, ha guanyat la 60a edició del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona. Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, van decidir atorgar-li el primer premi, dotat amb 15.000 euros i una sèrie de recitals i gires per Catalunya, Espanya i l'estranger, després de la prova final d'ahir. 

Va cosistir en un concert en què els tres finalistes van tocar amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, al Palau de la Música Catalana. La ucraïnesa es va imposar als dos altres concursants russos. Serguei Beliavski,  de 20 anys, que va quedar en segona posició i es va emportar a més el Premi del Públic i el del Jurat d'Estudiants. Tatiana Txernitxka, de 29, que va quedar en tercer lloc.

Notícies relacionades

La de cerimònia d'entrega dels premis es farà aquest dijous al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

La pianista Regina Txernitxko (Txarkiw, 1986) ha ofert concerts amb l'Orquestra Filharmònica de Txarkiw, la Simfònica de Roma, l'Orquestra Mediterrània de Cambra i l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), entre altres, i ha rebut premis com el Diploma F. Chopin, l'Stupen K.Masterstvu i el Ricard Viñas de Lleida.