Tanca la llibreria Excellence

L'establiment del carrer Balmes de Barcelona abaixarà la persiana el 31 de gener

1
Es llegeix en minuts

La llibreria Excellence, ubicada al carrer Balmes de Barcelona, tancarà les portes el 31 de gener, segons ha fet públic en una nota difosa avui. La notícia és coneguda pel personal de la llibreria des de fa pocs dies.

Excellence va ser durant una dècada a la rambla de Catalunya, centrada en els llibres d'empresa i autoajuda. Ha estat molt activa també en l'organització de presentacions d'obres en aquestes àrees.

Notícies relacionades

Fa menys de quatre anys, la llibreria es va traslladar al número 191 del carrer Balmes, on va intentar ampliar la seva oferta per convertir-se en una llibreria generalista. Els responsables de la llibreria han declinat oferir més detalls sobre els motius econòmics del tancament.

Els últims dos anys ha tingut lloc, alhora que han obert noves llibreries independents, el tancament d'establiments de dimensions mitjanes, pel venciment dels contractes de lloguer (Roquer, Canuda), per dificultats del grup empresarial del qual formaven part (Ona i Proa), o estrictament per la crisi de vendes, per la caiguda general del mercat del llibre (un 35% des del 2009) pels problemes de model de l'establiment (Robafaves, Catalònia, la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya, Áncora y Delfín).

Temes:

Llibreries