ESTRENA D''HYPNOS' A LA SALA MUNTANER
Deixi de fumar amb Luis Pardo
El mentalista presenta un espectacle en què practica la part terapèutica de la hipnosi

Luis Pardo.
La hipnosi és una cosa seriosa; fins i tot a sobre d'un escenari. Així es manifesta el mentalista Luis Pardo, una mica cansat que es desprestigiï la tècnica amb pràctiques només enfocades al terreny de l'humor. «M'interessa la part terapèutica; i no que el públic faci la gallina o mengi cebes», diu d'Hypnos, la otra realidad, l'espectacle que presenta en el segon horari de la Sala Muntaner.
Pardo estrena un muntatge que li ha rondat pel cap els últims cinc anys. El movia la idea de fer una cosa «seriosa, diferent», i per a això va obtenir, fins i tot, un títol d'hipnosi clínica per afrontar imprevistos. «Com què pot passar si una persona entra en trànsit i no en surt, com tractar algú que és epilèptic o si algú es desmaia».
Són situacions molt extremes perquè Pardo avisa que només pujaran a l'escenari les persones que seleccioni prèviament, «amb unes proves de suggestió per captar aquells més predisposats a ser hipnotitzats». Els elegits, assegura el mentalista, tornaran a casa seva molt més relaxats que abans de veure l'espectacle. «Seran coses impactants. Cada dia una persona deixarà de fumar, si algú té mal de cap li desapareixerà; la gent se n'anirà contenta i sense la sensació d'haver fet el ridícul».
Pardo ja havia aportat la tècnica anteriorment, però no havia presentat mai un espectacle íntegre d'hipnosi. En la seva part final, ell mateix se sotmet a autohipnosi amb tres experiències seguides. En una aconsegueix que les seves pulsacions baixin «pràcticament a zero» durant uns minuts. «Pregunto si hi ha un infermer a la sala perquè ho certifiqui», afegeix un psicomag que vol reivindicar la tècnica en el seu aspecte més seriós. «Fa molt temps que no es presenten espectacles d'hipnosi».
Públic propi
Notícies relacionadesHypnos és el setè muntatge que presenta un mentalista que s'ha anat guanyant un públic propi des que va debutar en un escenari el 2005. Cuando el diablo piensa, la seva obra anterior a la Sala Muntaner, va ser l'espectacle amb més seguiment de la temporada passada en sales amb menys de 200 localitats. «He treballat en teatres més grans, però crec que el meu treball necessita la proximitat».
Pardo explica, en aquest sentit, que els seus trucs atrauen un «públic fidel, ampli i bastant jove, la majoria d'entre 20 i 35 anys». Aquesta fidelitat el porta a dir que el seu espectador és molt particular. «Hi ha gent que no aniria mai a un teatre a veure altres coses».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Sessió de control Illa esquiva l’«ordinalitat» però garanteix que complirà «tot el pactat» amb ERC sobre el finançament català
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- FUTBOL El Reial Madrid supera els 200 milions en fitxatges de classe mitjana i encara li falta un galàctic al migcamp
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI