Javier Gutiérrez: "Les prohibicions hi són per saltar-se-les"

"Em vaig criar amb capellans que em donaven cops amb una canya de bambú a les puntes dels dits"

Javier Gutiérrez, en un cine de Madrid, abans de viatjar a Sant Sebastià per presentar ’El club de la canica’.

Javier Gutiérrez, en un cine de Madrid, abans de viatjar a Sant Sebastià per presentar ’El club de la canica’. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Sant Sebastià

'Zipi y Zape y el club de la canica'Javier Gutiérrez (Ferrol, 1971) en té ben poc de Satur, el bonàs que interpreta a 'Águila Roja' (TVE). Aquí és un dolent amb pegat a l'ull. Odia els nens i tot el que tingui a veure amb els jocs i la diversió. Dirigeix, amb mà fèrria, el sinistre correccional on ingressen els germans Zapatilla despres d'una de les seves males passades. El film, que s'estrena el 4 d'octubre, es presenta avui al Festival de Sant Sebastià.

--És una història dirigida als xavals, però ells no saben qui són Zipi i Zape. Ho saben els seus pares.

--Els més joves no els coneixen, per descomptat. Encara que, bé, ara potser s'acosten als còmics gràcies a la pel·lícula.

--L'internat té un clar toc franquista.

--Zipi i Zape tenen a veure amb aquesta època, així que no anem desencaminats. Jo em vaig criar amb capellans que m'estiraven de les orelles i em donaven cops amb una canya de bambú a les puntes dels dits. I deixaven anar hòsties sense miraments.

--Avui és tot al contrari.

Notícies relacionades

--Prohibit prohibir. Les prohibicions hi són per saltar-se-les, encara que has de respectar l'altre. Però en aquesta edat t'has de divertir i oblidar-te de normes. Després ja arribarà la maduresa, els fills, la feina. La vida de debò. D'això parla la pel·lícula.

>>Llegiu l'entrevista completa amb l'actor Javier Gutiérrez a e-Periódico.