Joan Colomo, Marina Rossell i Peret, premis Altaveu

El festival de música de Sant Boi entregarà dijous que ve els guardons, que també distingeixen John Talabot, la Sala Sidecar i Els Sirgadors

El veterà Peret, en una imatge d’arxiu.

El veterà Peret, en una imatge d’arxiu. / ARXIU / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

Joan Colomo, Marina Rossell, John Talabot, Peret, Txarango, la Sala Sidecar i Els Sirgadors són els artistes reconeguts aquest any amb el premi Altaveu de la música que s'entrega en el marc del Festival Altaveu de Sant Boi.

Amb aquests guardons, el jurat, integrat per professionals del sector, pretén reconèixer els artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant l'últim any.

El jurat ha destacat l'"ànima naif i lliurepensadora" de Joan Colomo; l'honestedat i compromís de Marina Rossell; el so propi creat per John Talabot i la seva promoció de Catalunya i Barcelona; la carrera musical de Peret, exponent de la rumba catalana; o l'ús de les noves tecnologies de Txarango, banda revelació del 2012.

Reconeixement a la Sala Sidecar

Notícies relacionades

El premi Altaveu també pretén ser un reconeixement als 30 anys d'història de la Sala Sidecar, la més antiga de Barcelona amb una programació estable i continuada; i ressalta el caràcter reivindicatiu de la lletra 'La Saboga', dels Sirgadors, lligada a la realitat mediambiental del riu Ebre i les Terres de l'Ebre.

Els guardons s'entregaran dijous que ve, 5 de setembre, dia que comença el festival, que arriba aquest any a la seva 25a edició. Standstill, Damien Jurado i Dorian són els principals atractius de l'Altaveu, que repetirà els seus escenaris tradicionals i s'acabarà el dia 7 de setembre.