R. J. Palacio: "Hi ha molta més gent bona que dolenta"

L'escriptora parla del seu llibre 'Wonder', que en català manté el títol en anglès i en castellà es tradueix com 'La lección de August', una lectura escolar obligatòria als EUA

L’escriptora R. J. Palacio, autora del ’best-seller’ infantil ’Wonder’ (’La lección de August’).

L’escriptora R. J. Palacio, autora del ’best-seller’ infantil ’Wonder’ (’La lección de August’).

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / Barcelona

Als EUA 'Wonder', la història d'August,Auggie, un nen amb la cara terriblement deformada que s'atreveix per fi a anar a l'escola a cinquè curs, s'ha convertit en unalectura escolar obligada i fa un any que és alnúmero 1 de la llista de llibres infantils més venuts als EUA per a nens de 8 a 12 anys.

Aquestahistòria emotiva, de l'escriptora R. J. Palacio, carregada de mals tragos i bons sentimentshistòria emotivai narrada amb la veu innocent dels seus protagonistes, amb tot el que cal per emular fenòmens que van travessar les fronteres entre la novel·la juvenil i els lectors adults com 'El nen del pijama de ratlles' o 'El curiós incident del gos a mitjanit', portava a Espanya una trajectòria discreta (tant en la seva traducció al castellà deRandom House Mondadori, 'La lección de August', com en la versió catalana aLa Campana, que manté el títol original, 'Wonder').

Fins que van començar a funcionar les recomanacions escolars. Però, sobretot, fins quePep Guardiola, la va recomanar ferventment en una entrevista radiofònica, després que una de les seves filles la llegís a la seva escola de Nova York i el llibre passés per les mans de tota la família.

--Al final, malgrat tots els problemes que pateixAugust amb la seva aparença i amb els seus companys, li acaben succeint moltes més coses bones que dolentes. ¿En la seva opinió, hi ha més bones persones al món que personatges espantosos com el seu companyJulian, o la mare d'aquest?

Notícies relacionades

--Aquest és el meu punt de vista. Hi ha molta més bona gent que dolenta. El que passa és que tendim a escoltar i a centrar-nos més, en les notícies i en els titulars, en el que és dolent. Hauríem d'aprendre a alegrar-nos de la gent serenament noble, amable i de bon cor que tenim al nostre voltant.

>> Llegiu l'entrevista completaa l'escriptora R. J. Palacio, autora del 'best-seller' infantil 'Wonder' a e-Periódico.