EMERGENT
Bruno Nievas, el pediatre del llibre digital
¿En què coincideix David Bisbal amb els escriptors Lorenzo Silva i Juan Gómez-Jurado? Diuen que llegir la novel·la 'Holocausto Manhattan', de Bruno Nievas (Almeria, 1973), val la pena.

Bruno Nievas.
Holocausto Manhattan(Ediciones B) navega entre l'època dels camps d'extermini nazis i la Manhattan contemporània. L'amenaça d'un nou conflicte encara més terrorífic que el desencadenat per Alemanya en la segona guerra mundial proporciona tensió a aquest thillerd'acció incessant amb elements de novel·la negra que simbolitza molt bé la seva portada: la sinistra creu gammada presidint els gratacels novaiorquesos d'enganyosa fermesa.
No és el primer llibre de l'autor almerienc, que va començar la seva aventura literària ambRealidad aumentada, una obra on el component tecnològic va ser essencial. I no només pel tema, que gira al voltant de les difuses barreres entre el món virtual i el real, sinó també per la manera com la va donar a conèixer. Nievas la va oferir gratis a internet i en pocs mesos va rebre 42.000 descàrregues. «Va ser un gran encert. Abans de ser un autor publicat, em vaig convertir en un autor llegit. Avui dia és més fàcil arribar a les editorials a través dels lectors que amb un manuscrit», assegura Nievas.
Realidad aumentadava ser publicada en digital per B de Books i després en paper per Ediciones B, revisada i ampliada. D'aquesta manera va poder superar les reticències que encara pateixen els llibres autoeditats. Per Nievas el beneficiat d'aquest maremàgnum «és el lector, que veu ampliada l'oferta», encara que considera «absurd» el debat sobre la desaparició de les editorials, «ja que contribueixen molt a millorar els llibres».
Notícies relacionadesL'almerienc combina la feina com a pediatre amb la seva activitat novel·lística, que ha culminat enHolocausto Manhattan.«És unthrilleramb component de denúncia, perquè el lector s'entretingui però també tingui material per a la reflexió. Mostra els errors del passat i com n'és de fàcil repetir-los. Molts dels fets que es narren són reals, encara que no tots siguin molt coneguts», explica l'escriptor, que s'ha documentat sobre universos tan diferents com els horrors de l'Holocaust, descrits amb dolorosa precisió, i el paradís que prometen les anomenades drogues sonores, brunzits descarregables a internet que emeten sons diferents per a cada orella.
EL PAPER I EL MÓN DIGITAL / L'autor està content amb les vendes d'Holocausto Manhattan, si bé reconeix que publicar en paper és competir «a primera divisió». Per promocionar la seva obra, Nievas compta amb nombrosos seguidors a les xarxes socials. Encara que es declara fervent defensor de les noves tecnologies, entén que moltes editorials no s'adaptin al paradigma digital per por que la pirateria prengui vendes al paper. Per combatre-la, creu que «han de fer el pas d'abaixar els preus, i els lectors, el de recolzar-les amb les seves compres».
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Entrevista amb Anna Bacardit Càncer de mama metastàtic amb menys de 30 anys: «Mai em vaig trobar malament, per això no ho esperava»
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles