El periódico, amb EL cuiner del millor restaurant del món
El xef Joan Roca fa un homenatge a les arrels
El llibre 'Las mejores recetas de mi madre', amb el diari, per només 9,95 €

Montserrat Fontané, amb els seus tres fills, Josep, Joan i Jordi. /
De tal mare, tal fill. Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca, escollit la setmana passada a Londres el millor restaurant del món, no hauria pogut tenir una mestra millor: Montserrat Fontané, la seva mare. Ella, amb el seu impol·lut davantal blanc i feinejant entre cassoles, paelles i passapurés al restaurant Can Roca, li va ensenyar l'ofici. Una bona manera de fer que l'ha portat al cim de la restauració mundial amb una cuina creativa. Però el xef no oblida les seves arrels i recopila en un llibre les millors receptes de la seva mare i de la seva àvia Angeleta.Las mejores recetas de mi madrees podrà aconseguir a partir de demà fins diumenge de la setmana que ve amb EL PERIÓDICO DE CATALUNYA per només 9,95 euros.
El llibre, un homenatge dels germans Joan, Josep i Jordi Roca a la Montserrat i l'Angeleta per la seva mestria i per l'afecte, la generositat i l'amor que els van donar, recull més de 120 receptes pensades per disfrutar dels sabors de la millor cuina tradicional catalana. Uns plats per llepar-se'n els dits que podran preparar tant els experts cuiners com aquells que comencen a fer els primers passos entre els fogons, perquè les receptes estan explicades de manera senzilla.
Obre el llibre la recepta dels deliciosos calamars a la romana que Montserrat segueix preparant a Can Roca. Aquests calamars, el plat estrella de la casa, porten grans records a Joan Roca: «Cada diumenge, els veïns els venien a buscar per emportar-se'ls a casa o bé per prendre-se'ls amb un vermut. Comportava un cert secret, que no és res més que el sifó que afegien a la pasta per carbonatar-la, per donar-hi gas. Són difícilment millorables».
Notícies relacionadesEl complet receptari està estructurat en un total d'11 apartats: entrants, amanides, sopes, pastes i arrossos, ous, peixos, carns, mar i muntanya, postres, rebost i un capítol dedicat a les bases i els fonaments de la cuina catalana. Amb les receptes de Montserrat Fontané, a les quals Roca afegeix un comentari sobre productes, elaboracions, variants i presentacions, ja no hi ha excusa per no preparar una exquisida escudella d'arròs i fideus, un suquet de peix que aixeca l'ànim, un arròs de conill, sípia i escamarlans o un pastís de codony.
DONACIÓ AL BANC DELS ALIMENTS/ El xef no només és bo, el millor, en el seu ofici. També ho és en generositat. Joan Roca donarà l'import dels drets d'autor que es derivin d'aquest llibre al Banc dels Aliments de Girona.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Transició ecològica Catalunya només disposa del 20% de l'energia verda necessària per a 2030
- Nous estudis revelen que estar solter pot evitar-te tenir demència
- Mamarazzis Tots els detalls que encara no s'han explicat de la festa de Lamine Yamal: 'casino ladys', 'mini-boys' i clàusules de fins a 2 milions
- Sondeig de la Generalitat Enquesta CEO: El suport a la independència de Catalunya es recupera per primera vegada en any i mig
- Pàrquing lliure Aparcar gratis a Barcelona: aquestes són les zones sense àrea verda