ACTUACIÓ D'UN GRUP DE CULTE

The xx llueix el seu minimalisme aclaparador al Poble Espanyol

El trio va presentar el seu nou treball, 'Coexist', amb una reinvenció del seu directe a partir de noves dosis de força

Romy Madley Croft i Oliven Slim, durant la seva actuació dijous a la nit al Poble Espanyol.

Romy Madley Croft i Oliven Slim, durant la seva actuació dijous a la nit al Poble Espanyol. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / Barcelona

¿Com es fa per ser a la vegada íntims i expansius, espectaculars? El secret el tenenThe xx,que en la seva actuació de dijous a la nit al Poble Espanyol van confirmar la seva capacitat per fer justícia a la sensibilitat de la seva música en contextos no exactament petits.

La seva presentació de l'àlbum'Coexist'va conquistar el públic a base d'exhibicions vocals deRomy Madley Croft (també guitarra) iOliver Sim (també baix), el sempre aclaparador domini a les màquines de Jamie Smith i, per què no, una concepció senzilla però eficaç de l'aparell escènic. El còctel impedia que ningú retirés la vista del que estava passant a l'escenari.

Notícies relacionades

ELEMENT BALLABLE

En el repertori, el gruix de 'Coexist' i també un grapat de favorites del debut, 'xx': 'Heart skipped a beat', 'VCR', una 'Shelter' traslladada de la sobrietat a la pista de ball. En general, el trio britànic d'indie pop reinventa el seu repertori per al directe i, sense deixar de costat la subtilesa, injecta noves dosis de força i element ballable. Va ser una actuació memorable; de ballar amb llàgrimes als ulls.