TEATRE

La Zaranda, premi FAD d'honor

La companyia de Jerez de la Frontera rep el reconeixement per la seva trajectòria

La Zaranda, en ’El régimen del pienso’.

La Zaranda, en ’El régimen del pienso’.

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ / Barcelona

La companyia La Zaranda, Teatro Inestable de Andalucía la Baja, rebrà, l'1 de juliol, elPremi d'Honor Sebastià Gasch 2013, que atorgael FAD (Foment de les Arts Decoratives)en reconeixement a la seva trajectòria. Una carrera de tres dècades marcada pel seu peculiar segell personal, basat en l'expressionisme visual, la depuració de textos i la creació d'uns personatges extravagants i límits.

Al conèixer la notícia, Eusebio Calonge, el dramaturg de la companyia, i Paco de la Zaranda, el director, s'han mostrat "molt contents" i han manifestat que per a ells és "molt important" rebre un premi a Barcelona perquè "reforça encara més el vincle" que senten i tenen a Catalunya.

Gires per Catalunya

La Zaranda ha estrenat les seves dues últimes produccions,'Nadie lo quire creer' (2010) i'El régimen del pienso' (2012), al Festival Temporada Alta i també va representar l'anterior,'Futuros difuntos' al Lliure de Barcelona, ciutat a la qual no obstant no han tornat amb els seves creacions més recents. Sí que les han presentat en localitats com Vilanova i la Geltrú, Olot, Lleida, Reus, l'Hospitalet, Badalona o Vilafranca del Penedès.

Notícies relacionades

Amb la seva poètica teatral, el col·lectiu ha desenvolupat un llenguatge propi que convida a la reflexió. "Seguim buscant sobre l'escenari els vincles entre la nostra memòria i la nostra imaginació, perseguint la realitat que no succeeix, la veritat que dorm en el cor dels homes. Els nostres treballs sorgeixen de l'ansietat d'expressar el que som d'acord amb la confidència poètica dels nostres sentiments", declara la companyia andalusa.

 

Temes:

La Zaranda