Víctor Mora, esperit de Capitán Trueno

El creador del llegendari croat tornarà aquesta setmana al Saló del Còmic de Barcelona per apadrinar les noves aventures del personatge

El Capitán Trueno, dibuixat per Ambrós.

El Capitán Trueno, dibuixat per Ambrós.

1
Es llegeix en minuts
ANNA ABELLA / Barcelona

Defensor dels oprimits, el llegendariCapitán Truenos'ha passat més de mig segle lluitant, vinyeta a vinyeta, contra la injustícia i els tirans. Llançant el seu famós crit de guerra, "Santiago y cierra España!", inspirat en laReconquesta, s'enfrontaria avui als corruptes, els banquers, els polítics..., defensaria els desnonats, els aturats... "Probablement, seguim necessitats d'herois. Ell feia coses bones que ho seguirien sent avui, al segle XXI, però són èpoques diferents. Més aviat crec que, com altres personatges del passat, comEspàrtacamb la seva rebel·lió, podria inspirar-ne d'altres a fer coses bones, a fer-les millor o intentar canviar-les". Als seus 81 anys,Víctor Mora(Barcelona, 1931) segueix creient en la filosofia del seu personatge, un croat que sempre va preferir desarmar l'enemic abans que matar-lo, que va crear el 14 de maig del 1956, en el si de la mítica editorialBruguera, amb els "fantàstics" dibuixos d'Ambrós.

Notícies relacionades

Des de casa seva, a Premià de Dalt, a prop de Barcelona, pel jardí de la qual passeja una gata bruna, envoltat de fotos, llibres i d'una antiga Olivetti (una de les moltes màquines d'escriure en què va teclejar durant anys els seus guions), assegut en una petita habitació que li serveix d'estudi, l'entranyable mirada d'un blau intens de Mora no ha perdut la il·lusió i el somriure, tan jovial com el del seu heroi de ficció. Amb aquestes armes, sense abandonar el bon humor, i gràcies a la seva sempre atenta i vigilant dona,Armonia Rodríguez,exsecretària de redacció deBruguera, on es van conèixer, l'escriptor segueix afrontant les serioses seqüeles del vessament cerebral que va patir el 1996, una dura experiència que va narrar a 'Diari de bord' (2000).

>> Llegiu la informació completaEsperit de Capitán Trueno a e-Periódico.