La Fura desafia Colònia amb la seva visió de 'Parsifal'

Carlus Padrissa sorprèn el públic alemany amb la seva innovadora adaptació de l'última obra de Wagner

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL / Colònia (enviat especial)

Desafiament en tota la regla. Carlus Padrissa, al capdavant del seu equip de La Fura, va estrenar divendres a Colònia la seva personal versió de 'Parsifal', l'obra testament de Richard Wagner l'any que se celebra el seu bicentenari, i ho va fer, a més, en Divendres Sant, dia en el qual transcorre l'últim acte d'aquesta òpera qualificada pel mateix autor com a festival sagrat escènic.

Les 1.600 persones que abarrotaven el recinte d'Oper am Dam, un espectacular edifici amb estructura de vidre i acer amb vistes al Rin i a la catedral, van rebre amb una notable acceptació, exceptuant algun tímid discrepant, aquesta proposta allunyada dels cànons escènics habituals i marcada per una gran càrrega ritual.

Notícies relacionades

La Fura va protagonitzar divendres un singular doblet internacional amb l'estrena de dues produccions. Carlus Padrissa va dirigir a Colònia un espectacular 'Parsifal' l'any del bicentenari de Wagner, mentre que Àlex Ollé viatjava a Lió al món de la ment amb 'Il prigionero' de Dallapiccola i 'Erwartung' de Schönberg.

>> Llegiu la informació completa sobre l'estrena de 'Parsifal' a Colònia a e-Periódico.