Mor Tony Ronald, que va triomfar als setanta amb l'enganxosa 'Help'

El cantant d'origen holandès tenia previst assistir el pròxim 19 de març a un homenatge en el seu honor a Luz de Gas

Tony Ronald, en una de les seves últimes actuacions.

Tony Ronald, en una de les seves últimes actuacions.

1
Es llegeix en minuts

El cantant d'origen holandès Tony Ronald ha mort avui després d'una llarga malaltia, als 71 anys. Tony Ronald és el nom artístic de Siegfried Andre den Boer Kramer, que va ser un cantant en castellà, català i anglès i productor musical que va destacar en els anys 60 i 70 en la música pop espanyola.

Es va traslladar a Barcelona a finals de la dècada dels 50. Va començar en la música amb el seu germà Charley Kurt formant el grup Los Kroner's Dúo (posteriorment coneguts com Tony Ronald y sus Kroner's i també Tony Ronald Group) amb escàs èxit.

Finalment va acabar cantant en solitari i és quan va aconseguir bona part dels seus èxits musicals. Un dels seus principals èxits va ser la cançó 'Help, get me some help', més coneguda com a 'Help, ¡ayúdame!'. Va ser publicada el 1971 i el va col·locar en les primeres llistes de vendes. A més va versionar cançons de The Beatles, The Monkees o Little Richard.

Notícies relacionades

A partir de 1977 es va convertir en productor musical de grups espanyols, encara que va continuar oferint concerts dels seus temes i versions. Va morir una setmana després d'acomiadar-se dels escenaris després d'una llarga malaltia.  En la seva web estava encara anunciat aquest mateix diumenge el concert d'homenatge que s'havia de celebrar a Luz de Gas (Barcelona) el pròxim 19 de març.

A aquest concert havien confirmat la seva participació nombrosos amics seus del món de l'espectacle com Joan Manel Serrat, Karina, Santi Carulla (Los Mustang), Elsa Baeza, Helena Bianco (Los Mismos), Jeanette, Nicky, Angela (Nubes Grises), Dyango, Enric Milian (Santa Barbara), Leslie (Sirex), Los Amaya, Los Diablos, Llorenç Santamaria, Mike Kennedy i Mike.