Alfonso Zapico guanya el Premio Nacional de Cómic per 'Dublinés'

La novel·la gràfica premiada és una biografia de l'escriptor James Joyce

Portada de ’Dublinés’, obra amb què Alfonso Zapico ha guanyat el Premio Nacional de Cómic.

Portada de ’Dublinés’, obra amb què Alfonso Zapico ha guanyat el Premio Nacional de Cómic. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Alfonso Zapico (Blimea, Astúries, 1981) ha obtingut el Premio Nacional de Cómic del 2012 per la sevanovel·la gràfica 'Dublinés', unabiografiade l'escriptorJames Joyce publicada per l'editorialAstiberri.El guardó que entrega el Ministeri d'Educació i Cultura està dotat amb 20.000 euros.

El guanyador del guardó és diplomat en Il·lustració i Disseny per l'Escola d'Art d'Oviedo i realitza tant treballs gràfics per a editorials de llibres infantils i com dibuixos animats, il·lustració, historietes i tires còmiques.

El seu primer àlbum de còmic, 'La guerra del profesor Bertenev', va ser publicat a França. L'any 2009 va ser becat per laMaison des Auteurs d'Angulema (França) pel seu projecte 'Dublinés', finalista del premi al millor àlbum d'autor espanyol de l'últimSaló del Còmic de Barcelona (que va obtenirJosé Domingo per'Aventuras de un oficinista japonés').

Biografia gràfica de Joyce

Notícies relacionades

Segons el guanyador del premi, el seu objectiu a 'Dublinés' va ser "fer accessible la vida de James Joyce", mostrant "les seves penúries, les censures de la seva obra, la malaltia, els desnonaments... però fent prevaler aquest esperit seu on sempre hi ha espai per a l'humor i la ironia". Per documentar-se gràficament, Zapico va fer una ruta perDublín, Trieste, Zuric iParís, els escenaris de la vida de l'escriptor irlandès. 

Zapico va guanyar elpremi Josep Toutain a l'autor revelació del Saló del Còmic de Barcelona 2010, i l'any següent la seva obra va ser exposada a la cita barcelonina.