Viggo Mortensen: compromès amb el cine

L'actor presenta la seva última pel·lícula, 'Todos tenemos un plan', l'opera prima d'una jove directora argentina

2
Es llegeix en minuts

'Dominical' dedica aquesta setmana la portada a un actor que ha sabut arribar a dos tipus de públics de cine: el consumidor de grans èxits de taquilla i el que busca un cine més intimista i independent, aparellat amb el compromís i la reflexió.Viggo Mortensenl'ha encertat a l'hora de combinar la seva participació en pel·lícules de grans pressupostos i taquilles multimilionàries, com la trilogia d''El senyor dels anells', amb històries més arriscades, com són les firmades per David Cronenberg. En totes dues, mostra el seu compromís amb un art que li va costar molts anys i formació convertir en la seva forma de guanyar-se la vida.

En aquesta ocasió, Mortensen torna a les pantalles per representar dos papers en una opera prima: 'Todos tenemos un plan', en què l'argentina Ana Piterbarg narra la història d'un home que, al morir el seu germà bessó, decideix suplantar-lo per abandonar la insatisfactòria vida que porta a Buenos Aires. L'inoblidable Aragorn (sense espasa ni melena, per descomptat) es posa en la pell dels bessons a la pel·lícula, on comparteix cartell ambSoledad Villamil, protagonista d''El secreto de sus ojos'. Villamil s'ha desfet  en elogis cap al seu company, que defineix com "una persona càlida i encantadora, molt rigorosa amb la seva feina però que no perd la frescor ni l'alegria en cap moment". L'autor de l'entrevista és Use Lahoz, un escriptor barceloní que s'ha fet un forat en el difícil món literari amb les novel·les 'Los Baldrich' i 'La estación perdida'.

Dues mirades a l'arquitectura

Notícies relacionades

La de la 'bailaora' María Pagés, que converteix l'obra de l'arquitecte brasiler Oscar Niemayer en un espectacle de ball que ha batejat com 'Utopía', i la de l'islandès Juhani Pallasmaa, un verdader filòsof de l'arquitectura que manté un discurs que casa a la perfecció amb el signe dels temps que estem vivint: advoca per la fi dels edificis faraònics amb segell d'autor i anima a girar els ulls cap a la naturalesa, on es troben les construccions més perfectes.

També destaquen en l'oferta del 'Dominical' les entrevistes aMiguel Bosé iMaría Dueñas(que, després de l'èxit de la seva primera novel·la, 'El tiempo entre costuras', milionària en vendes, torna a la primera línia editorial amb 'Misión Olvido'), així com una peculiar lectura de mà aBerto Romero i un repàs de l'última tendència en rebosteria: les 'cupcakes' i les galetes decorades, que han omplert de color els aparadors de les pastisseries de Barcelona.