PATRIMONI

Cues per fotografiar-se amb l'eccehomo de Borja

Els assistents a la romeria anual al santuari que conserva la pintura dediquen un aplaudiment a la dona que va intentar restaurar-la amb poc èxit

1
Es llegeix en minuts

Protegit per un guàrdia de seguretat i un cordó, com en un museu, l'eccehomo deBorjaretocat a fons perCecilia Giménez ha congregat cues de curiosos que es volen fotografiar amb la pintura.

Avui se celebra la romeria al santuari de Nuestra Señora de la Misericordia de Borja i, com cada any, aquest dissabte milers de veïns hi han participat. Els veïns de la localitat aragonesa de Borja, informa l'agència Efe, han manifestat el seu "suport més absolut" a l'autora de la intervenció, per la "bona fe" i la "millor intenció del món" que va demostrar a l'intentar restaurar el fresc, una pintura de principis de segle d'escàs valor patrimonial.

Els assistents a la romeria han dedicat un aplaudiment a la dona. Encara que una de les seves amigues, citada per l'agència Efe, ha reconegut que és més bona amb els paisatges.

Deixar-la descoberta però protegida

L'alcalde de Borja,Francisco Miguel Arilla, considera un "accident" el que ha passat, en una ciutat que compta amb un grup d'experts que assessora la conservació del patrimoni ciutadà i que serà el que proposarà possibles solucions a la desgràcia.

Notícies relacionades

"Ens ha costat prendre la decisió, però pensem que tenir tapada la pintura pot ser més problemàtic". Així es manifestava ahir l'alcalde de Borja sobre la decisió de no tapar-lo durant la romeria d'avui, en resposta a la proposta del rector. "Potser si es tapa es prenguin més a broma una cosa que creiem que no té tanta importància", assenyalava divendres a EL PERIÓDICO DE ARAGÓN.

Això sí, considerava necessària alguna mena de protecció: "Hi ha gent que fins i tot passa els bitllets de loteria per la imatge perquè li doni sort, i acabaran amb el que queda".