Anar al contingut

PREMIS DE LA GENERALITAT CATALANA

El director de Barnasants, Pere Camps, i l'actriu Carme Sansa, Premis Nacionals de Cultura

Els guardons de dansa i circ reconeixen l'associació La Porta i la Fira de Circ al carrer de la Bisbal d'Empordà

Pere Camps, pel Festival Barnasants, en la categoria de Música; l'actriu Carme Sansa en la de Teatre; l'associació La Porta, en la de Dansa, i la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, en la de Circ, són els nous Premis Nacionals de Cultura, que concedeix el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca).

Al programador i activista musical Pere Camps se li ha reconegut la seva tasca en la creació i la direcció del Festival de Música Barnasants, nascut el 1996, i que s'ha convertit en un festival de referència en la cançó d'autor. El 2011 va celebrar el seu 16è aniversari amb una expansió a València, l'Alguer i Tolosa de Llenguadoc. Carme Sansa, que compta amb una llarga trajectòria com a actriu de teatre, televisió i cine, va representar el desembre passat el monòleg 'Vostè ja ho entendrà' al Teatre Tantarantana

Faceta solidària

Per la seva part, l'associació de dansa independent de Barcelona La Porta ha contribuït a activar el sector, donant visibilitat a importants artistes nacionals i internacionals. El premi a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà destaca que l'any passat aquest festival va potenciar la faceta solidària col·laborant amb Educació sense fronteres, els pallassos d'hospital Xarop de Clown i l'associació de treball amb discapacitats psíquics El Trampolí.     

Els guardons de l'organisme de la Generalitat, el jurat dels quals està format per 14 personalitats de la cultura, signifiquen el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació artística catalana. Divendres que ve el Conca anunciarà també els Premis Nacionals d'arts visuals, disseny, còmic, arquitectura i espai públic i d'audiovisual i cine.  

0 Comentaris
cargando