'THRILLER' POLÍTIC

Denzel Washington i Ryan Reynolds es fiquen a les entranyes de la CIA

Els dos actors nord-americans promocionen a Madrid el film 'El invitado', que s'estrena el 10 de febrer

Denzel Washington i Ryan Reynolds, a Madrid.

Denzel Washington i Ryan Reynolds, a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Madrid

Veterà contra principiant. El primer ésDenzel Washington. El segon,Ryan Reynolds. Tots dos són a Madrid promocionantEl invitado, unthrillerque s'estrena el 10 de febrer i que narra --de la mà de carreres, trets i baralles-- un gravíssim cas de corrupció en les altes esferes de la CIA. Malgrat haver portat a la pantalla personatges emblemàtics comMalcom X iHuracán Carter, Washington ha deixat clar que el cine és “pur entreteniment”. “Per fer declaracions polítiques, fas altres cosa però no cine”, va afegir l'actor negre més prestigiós de Hollywood (té dos Oscars), que també és director i productor.

Per a Reynolds --que se sent més que còmode en el paper d'heroi d'acció-- el cine també és entreteniment pur. L'exmarit deScarlett Johanssonha deixat clar que les seves prioritats no són els premis (“¿Linterna verde aniria als Oscars?”, ha preguntat amb ironia), sinó el fet de seguir treballant. Ell fa 13 anys que ho fa i es veu capacitat per fer gairebé qualsevol cosa. El seu paper aBuried, la claustrofòbica pel·lícula que va rodar a les ordres del gallecRodrigo Cortés en un taüt, el va preparar “mentalment” per donar vida a qualsevol personatge. “Quan em van dir que el rodatge deBuriedseria 17 dies a Barcelona, jo vaig dir: “¿17 dies? Bah, això no és res. Vaja, que si no va ser res. A mi em van semblar tres anys!”, va destacar.

Notícies relacionades

AEl invitado, Reynolds interpreta un idealista i jove agent de la CIA que es passa la vida cuidant un pis franc a Cap Verd. De sobte, s'ha de fer càrrec de l'home més odiat pels serveis secrets nord-americans, un exempleat que ara es dedica a vendre secrets internacionals (Washington).

Dirigida pel xilè-suec Daniel Espinosa, la pel·lícula deixa clar que les altes esferes polítiques i la corrupció van de la mà. “Efectivament, hi ha coses allà fora que són dolentes. Però no les podem controlar. Sempre hi haurà coses fastigoses en aquest món, però no podem anar per la vida patint tota l'estona. Sobretot, per coses que no podem controlar amb les nostres pròpies mans”, analitza Reynolds, que ha decidit prendre's un descans després de protagonitzar Buried, Linterna verdeiEl invitado.