Èxit d'una banda llegendària

Red Hot Chili Peppers torna a Barcelona amb les piles ben carregades

La formació ofereix un gran concert després d'una aturada de cinc anys

L’eufòria del públic durant el concert.

L’eufòria del públic durant el concert. / FERRAN SENDRA (EL PERIÓDICO)

2
Es llegeix en minuts

Red Hot Chili Peppers ha estat capaç de fer arribar la seva descàrrega d'energia fins a l'últim racó del Palau Sant Jordi en el concert que ha ofert a Barcelona aquest dijous i que ha estat el primer a Espanya després d'una aturada de cinc anys que ha permès a la banda carregar piles.

Els membres d'aquesta llegenda viva del rock han sortit a l'escenari com animals salvatges tot just alliberats de la gàbia iChad Smith ha picat amb força la bateria mentreAnthony Kiedis cantavaMonarchy of roses, un tema de l'últim disc, que el públic ha rebut amb bots d'alegria.Monarchy of rosesencara no ha tingut temps de convertir-se en un èxit de la banda, d'aquí ve la satisfacció amb què els espectadors han rebut la segona cançó, la popularDani California, que els presents han corejat mentre els recorria l'esquena el calfred que provoca escoltar en directe els temes que has sentit mil vegades a casa.

Uns 18.000 espectadors amb ànima rockera han omplert el Palau Sant Jordi i alguns s'han hagut de quedar fora perquè fa dies que penjava a les taquilles el cartell d'exhaurides les localitats. Aquesta banda que va revolucionar l'escena del rock als 80, i que molts es van pensar que no tornaria als escenaris després de la gira del 2006, ha demostrat que segueix fidel a l'estil que va crear fa 20 anys i que tants han imitat després. La combinació de punk rock i heavy metal dels primers temes del concert ha donat pas de seguida a sons més pròxims al rap i al funk, tal com es podia esperar de l'heterodoxa formació.

Sense samarreta

Red Hot Chili Peppersha demostrat que de concerts en saben i han ofert un repertori diferent del dels últims xous de la gira, en què han inclòs temes comTell my baby,OthersideiLook around. El baixistaMichael Flea Balzary s'ha tret la samarreta en el primer tema fidel al seu costum de lluir tatuatges, mentre que el vocalista ha trigat una mica més però també ha acabat descamisat i fent salts com en les millors èpoques. El nou guitarrista,Josh Klinghoffer, ha demostrat ser un digne substitut deFrusciantei ha agitat febrilment el seu serrell mentre estripava la guitarra amb ganes.

Notícies relacionades

El moment culminant del concert ha arribat ambHigher goundiCalifornication, dos himnes d'una generació que ja s'està quedant calba però que manté l'esperit jove. Com jove és l'ànima dels veterans líders de la banda,Anthony Kiedis i el baixista Flea, que segueixen arrossegant-se per terra en els moments d'èxtasi musical i supurant testosterona per totes bandes. Dos animals musicals, autèntics supervivents en tots els sentits, ja que l'heroïna va fer estralls en el grup als 80.

Adrenalina

Ha estat una descàrrega d'adrenalina final que ha fet embogir el públic, especialment els que aguantaven empentes a la zona més pròxima a l'escenari. En mostra d'agraïment, la banda ha ofert una mica més de canya ambAround the world,Meet me at the corneriGive it awayen els bisos. El públic de Madrid podrà apreciar dissabte que ve la bona forma d'aquesta llegenda del rock en el segon i últim concert a Espanya de la maratoniana gira de presentació del discI'm with you, que Red Hot va iniciar l'estiu passat i que no finalitzarà fins al mes de setembre vinent.