enrenou a la xarxa

Mecano estudia tornar als escenaris a la primavera

L'oficina d'Ana Torroja admet les negociacions amb la banda puntal del pop espanyol dels anys 80

Imatge promocional del grup el 1998.

Imatge promocional del grup el 1998.

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / NÚRIA MARTORELL / Barcelona

Des que divendres a la matinada el periodistaJosé Antonio Abellán va deixar anar la bomba al seu programa d'ABC Punto Radio, on va dir queMecano torna després de 20 anys i amb gira mundial, tant el nom del grup com el de la seva vocalista sóntrending topic i la xarxa va plena de fans ansiosos perquè es compleixi el seu somni de tornar a veure junts sobre l'escenari la banda puntal del pop espanyol dels anys 80.

Aquest matí, i abans d'entrar en una reunió de treball,Abellán ha tornat a reiterar a aquest diari el que havia dit unes hores abans: "És cert, Mecano torna". I a més amb gira mundial; ahir a la nit parlava de 80 concerts, en què el grup recorreria Espanya i diversos punts del continent americà.

Segons Abellán, l'anunci de la gira "estava previst fer-lo d'aquí dues setmanes, però al final tot s'ha precipitat". Entre els llocs on tenen previst actuar hi ha, evidentment, Barcelona, en un "Camp Nou" o en un "Olímpic", explica el periodista.

No obstant, fonts de l'oficina deRosa Lagarrigue (RLM), que representava el trio i Ana Torroja en l'actualitat, no han volgut anar tan enllà, encara que sí que admeten que "s'estudia" el retorn del llegendari grup. 

20 anys intentant-ho

"Però tant de bo es pugui confirmar aviat", ha admès a Europa Press l'oficina. "En aquesta gira fa 20 anys que hi estem treballant i hi seguim treballant, però ara per ara no tenim res per confirmar una gira", recalquen.

Notícies relacionades

Mecano ha estat, sens dubte, un referent en el panorama musical espanyol des de la seva formació el 1981. ¿Qui no ha taral·lejatUna rosa es una rosa, Aire, Barco a VenusoMaquillaje?. El grup espanyol, compost per Ana Torroja i els germans José María Cano i Nacho Cano, es va mantenir actiu des del 1981 fins al 1992, amb una fugaç reaparició el 1998.

La banda ha venut fins ara més de 25 milions de discos a tot el món, i va obtenir un èxit sense precedents en països com Espanya, Mèxic, Colòmbia, les Filipines, França, Itàlia, el Japó, Veneçuela, Puerto Rico i Xile.

Temes:

Mecano